​«بازرگان‌مرد فرهنگی» حاج حسین آقا ملک/ فیلم

«در سال ۱۳۱۷ هجری قمری [۱۲۷۸ خورشیدی] که به اتفاق مرحوم پدرم حاج محمدکاظم ملک‌التجار برای دیدن املاک خراسان به مشهد رفتیم در بازگشت، در نیشابور نیرالدوله حاکم این شهر از ما که عده همراهانمان به ۴۰۰ نفر می‌رسید استقبال باشکوه و پذیرایی ۱۵ روزه کرد. من در نیشابور نسخه‌ای از دیوان ابن یمین را پیدا کردم و در این ۱۵ روز از روی آن نسخه‌ای برای خود نوشتم. از آن پس این فکر در من قوت گرفت که یک کتابخانه بزرگ دایر کنم».

​«بازرگان‌مرد فرهنگی» حاج حسین آقا ملک/ فیلم

«در سال 1317 هجری قمری [1278 خورشیدی] که به اتفاق مرحوم پدرم حاج محمدکاظم ملک‌التجار برای دیدن املاک خراسان به مشهد رفتیم در بازگشت، در نیشابور نیرالدوله حاکم این شهر از ما که عده همراهانمان به 400 نفر می‌رسید استقبال باشکوه و پذیرایی 15 روزه کرد. من در نیشابور نسخه‌ای از دیوان ابن یمین را پیدا کردم و در این 15 روز از روی آن نسخه‌ای برای خود نوشتم. از آن پس این فکر در من قوت گرفت که یک کتابخانه بزرگ دایر کنم».

حاج حسین آقا ملک، بزرگ‌ترین واقف فرهنگی تاریخ معاصر ایران، یکی از شش کتابخانه بزرگ کشور را اینچنین پایه گذاشت، سپس با بنیان‌گذاری نخستین موزه وقفی- خصوصی ایران، بنیادی برپا کرد که امروز همچون نگینی بر انگشتری فرهنگ ایران می‌درخشد. «بازرگان‌مرد فرهنگی» روایتی از این نیک‌اندیش بزرگ به شمار می‌آید ...

فیلم ​«بازرگان‌مرد فرهنگی» حاج حسین آقا ملک را در بخش فیلم‌خانه وب‌سایت یا در لینک زیر می‌توانید ببینید؛ 

«بازرگان‌مرد فرهنگی» حاج حسین آقا ملک

برچسب‌ها:

نظر شما: