ارایه 3600 اثر پژوهشی از آثار کتابخانه ملی ملک به پژوهشگران

مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک از تهیه و ارایه تصویر دیجیتال ۳ هزار و ۶۰۰ اثر این کتابخانه در چارچوب ارایه خدمات غیر حضوری به پژوهشگران در سال ۱۳۹۹ خبر داد.

ارایه 3600 اثر پژوهشی از آثار کتابخانه ملی ملک به پژوهشگران

در چارچوب ارایه خدمات غیر حضوری بزرگ‌ترین موقوفه فرهنگی ایران در سال 1399 انجام شد

ارایه 3600 اثر پژوهشی از آثار کتابخانه ملی ملک به پژوهشگران

مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک از تهیه و ارایه تصویر دیجیتال 3 هزار و 600 اثر این کتابخانه در چارچوب ارایه خدمات غیر حضوری به پژوهشگران در سال 1399 خبر داد.

به گزارش روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، دکتر غلامرضا خواجه‌سروی با بیان این خبر افزود: در مجموع تصویر دیجیتال حدود هزار و صد نسخه و رساله خطی در 34 هزار برگ، نزدیک به هزار و 500 اثر چاپ سنگی و حدود هزار برگ سند تاریخی گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک از سوی کارشناسان این موسسه در سال گذشته آماده و برای پژوهشگران فرستاده شد.

او با اشاره بر این که بیش از 150 پژوهشگر داخلی و خارجی از این خدمات غیر حضوری کتابخانه ملی ملک در سال گذشته بهره‌مند شدند، افزود: درخواست تصویر متون ادبی و تاریخی فارسی و عربی، همچنین آثاری در حوزه‌های پزشکی سنتی، نجوم، دین و حدیث موجود در گنجینه ملی ملک، بیش‌تر مورد توجه این مخاطبان برای نگارش آثار پژوهشی همچون پایان‌نامه بوده است.

مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک با بیان این که بیش‌تر مخاطبان غیر ایرانی دریافت تصویر آثار گنجینه ملک از محققان و دانشجویان ساکن ترکیه، سپس عراق بوده‌اند، افزود: خدمات غیر حضوری بخش کتابخانه این موسسه به پژوهشگرانی از کشورهای ژاپن، چین، آلمان، سوریه، مصر، قطر، آمریکا و ازبکستان نیز ارائه شد.

ارائه خدمات متنوع

خواجه‌سروی از ارایه تصویر نسخه‌های خطی و چاپ سنگی، اسناد و آثار موزه‌ای این گنجینه به پژوهشگران به عنوان مهم‌ترین خدمت پژوهشی کتابخانه و موزه ملی ملک در سال 1399 نام برد و گفت: نزدیک به 600 مورد خدمات مشاوره غیر حضوری نیز در سال گذشته از سوی این موسسه به محققان در حوزه‌های کتاب‌شناسی، نسخه‌های خطی و انتخاب موضوعات پژوهشی ارایه شد.

استقبال از خدمات پژوهشی

مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک با تاکید بر این که در سال‌های گذشته اهل علم و پژوهش می‌توانستند به شیوه‌های حضوری و غیر حضوری از منابع این گنجینه بهره بگیرند، یادآور شد: با توجه به محدودیت‌های ارایه خدمات حضوری مراکز فرهنگی در دوران گسترش بیماری کرونا، خدمات غیر حضوری و مجازی این موسسه به پژوهشگران در راستای روشن نگاه‌داشتن چراغ پژوهش و تولید آثار فرهنگی در سال گذشته گسترش یافت.

او افزود: میزان درخواست تصویر آثار گنجینه ملی ملک در اواخر سال 1399،‌ همچنین فروردین سال 1400 از سوی پژوهشگران رشد داشته که نشان‌دهنده آشنایی بیش‌تر مخاطبان کتابخانه و موزه ملی ملک با این خدمات غیر حضوری در یک سال گذشته است.

خواجه‌سروی بیان کرد: کارشناسان موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک در سال گذشته افزون بر فعالیت در زمینه ارایه خدمات غیر حضوری به پژوهشگران، در تولید محتواهای جذاب و برگزاری نشست‌های پژوهشی زنده و تولیدی برای معرفی افزون‌تر آثار و خدمات این مجموعه فرهنگی در بسترهای مجازی همچون اینستاگرام مؤسسه، همچنین تلویزیون‌های اینترنتی مشارکت داشتند.

او گفت: این موسسه در تعامل با فرهنگ‌دوستان و مراکز فرهنگی کشور نیز توانسته است مجموعه‌ای ارزشمند از آثار از راه وقف، نذر و اهدا در سال گذشته دریافت کند و بر غنای منابع گنجینه ملی ملک بیفزاید. علاقه‌مندان با توجه به محدودیت‌های کرونایی می‌توانند فهرست و تصویر یا مشخصات منابع اهدایی خود را برای این موسسه بفرستند تا بررسی و نسبت به دریافت آن‌ها اعلام نظر شود.

راه‌های دسترسی به خدمات غیر حضوری

خواجه‌سروی یادآور شد: مخاطبان می‌توانند درخواست‌های خود را برای دریافت تصویر آثار موزه‌ای و کتابخانه‌ای این موقوفه به ایمیل‌های ویژه خدمات غیر حضوری به پژوهشگران به نشانی‌های library@maleklibrary.org، info@malekmuseum.org بفرستند. در صورت امکان در مکان درج نشانی دریافت‌کننده ایمیل، هر دو نشانی نوشته شود.

مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک افزود: پژوهشگران در صورت نیاز به دریافت آگاهی‌های بیش‌تر می‌توانند در ساعت‌های اداری (8:30 تا 16:30) با کتابدار این موسسه (آقای پیمان سمندری) به شماره تلفن 09191049923 تماس بگیرند.

وی ادامه داد: همچنین دوستداران فرهنگ و هنر اسلامی- ایرانی می‌توانند برنامه‌های گوناگون این مؤسسه همچون مدرسه بهاری ملک و معرفی نفایس قرآنی و ادعیه گنجینه ملک را در سال جاری از صفحه رسمی اینستاگرام موسسه به نشانی malek_museum_library دنبال کنند.

برچسب‌ها:

نظر شما: