تالارهای جدید خانه تاریخی ملک برای بازدید گردشگران گشایش یافت

تالارهای جدید خانه تاریخی ملک (اندرونی و تالار نیلوفر و بالاخانه) برای بازدید گردشگران همزمان با آیین گرامی‌داشت میلاد پیامبر اعظم (ص) و جشن میلاد امام جعفر صادق علیه‌السلام گشایش یافت.

تالارهای جدید خانه تاریخی ملک برای بازدید گردشگران گشایش یافت

همزمان با آیین گرامی‌داشت میلاد پیامبر اعظم (ص) و جشن میلاد امام جعفر صادق علیه‌السلام

تالارهای جدید خانه تاریخی ملک برای بازدید گردشگران گشایش یافت

تالارهای جدید خانه تاریخی ملک (اندرونی و تالار نیلوفر و بالاخانه) برای بازدید گردشگران همزمان با آیین گرامی‌داشت میلاد پیامبر اعظم (ص) و جشن میلاد امام جعفر صادق علیه‌السلام گشایش یافت.

به گزارش روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، وقف‌شده بر آستان قدس رضوی، آیین گرامی‌داشت میلاد پیامبر اعظم صلی‌الله علیه و آله و سلم به همراه جشن میلاد امام جعفر صادق علیه‌السلام در روز شنبه یکم آبان ۱۴۰۰ خورشیدی از ساعت ۱۰ در خانه تاریخی ملک (مکان پیشین کتابخانه و موزه ملی ملک) در بازار بین‌الحرمین تهران با همکاری هیات امنای بازار تهران برپا شد.
دکتر غلامرضا خواجه‌سروی مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک در این آیین که با تالارهای جدید خانه تاریخی ملک برای بازدید گردشگران، همچنین مراسم بزرگ‌داشت هفتمین سالگرد درگذشت عالم مجاهد و پارسا مرحوم حضرت آیت‌الله مهدوی کنی همراه شد، با اشاره به سفارش‌های حاج حسین آقا ملک بنیان‌گذار و واقف کتابخانه و موزه ملی ملک در برگزاری آیین های بزرگ‌داشت یادآور شد: «موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک هفت جشن مذهبی (میلاد پنج تن آل عبا علیه‌السلام، مبعث پیامبر اعظم (ص) و میلاد امام رضا علیه‌السلام)» برپایه وقف‌نامه حاج حسین آقا ملک در سال برگزار می‌کند که جشن میلاد حضرت محمد مصطفی صلی‌الله علیه و آله و سلم یکی از این آیین‌ها به شمار می‌آید. همچنین موظف است آیین سوگواری حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام را از هفتم تا یازدهم محرم برپا دارد».
او افزود: «این آیین‌ها هیچ‌گاه متوقف نمانده، حتی در دوره دو ساله تعطیلی فعالیت‌ها در زمان گسترش همه‌گیری کرونا نیز کوشیدیم این چراغ فروزنده را روشن نگاه داریم و توانستیم به شیوه مجازی این سنت فرخنده و مبارک را پیوستگی بخشیم».
مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک در ادامه این آیین با اشاره به جایگاه ویژه عالم مجاهد و پارسا مرحوم حضرت آیت‌الله مهدوی کنی در دوران انقلاب یادآور شد: «آن مرحوم مبرور از بسیاری از چشم‌داشت‌های دنیوی و جایگاه‌ها و مقامات سیاسی و مذهبی گذشت تا در جبهه فرهنگی، آموزشی و علمی کشور یاور انقلاب باشد و این رویکرد توانست دستاوردهایی بزرگ برجای بگذارد».

حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر سعید مهدوی کنی در این آیین که با حضور شماری از بازاریان، دوستداران فرهنگ و هنر و مدیران و کارکنان موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار شد با اشاره به جایگاه والا و آسمانی پیامبر گرامی اسلام و کوشش‌های امام جعفر صادق علیه‌السلام در زمینه فقه اسلامی افزود: «نقش راهنمایی پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم در رساندن انسان به جایگاه والای انسانی بسیار اهمیت دارد و نباید از توجه دور نگاه داشته شود».
این استاد دانشگاه یادآور شد: «اخلاق پیامبر (ص) مهم‌ترین رکنی بود که مردم را به پذیرش دین اسلام فرامی‌خواند. اثر وجودی سخنان پیامبر که در اخلاق ایشان ریشه داشت به اندازه‌ای اثرگذار بود که دشمنان را وامی‌داشت پنبه در گوش مردم و شنوندگان بگذارند تا این سخنان اثرگذار به گوش آنان نرسد اما نتوانستند در برابر این تاثیر آسمانی سخنان و اخلاق پیامبر بایستند».
حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر سعید مهدوی کنی درباره جایگاه والای امام جعفر صادق علیه‌السلام یادآور شد: «چهار هزار قلم‌به‌دست در دستگاه علمی امام جعفر صادق علیه‌السلام دانش فراگرفتند و تاثیری که کوشش‌های علمی آن امام در گسترش دانش و فقه شیعی داشت، بی‌نظیر بود».
او با اشاره به تاثیرپذیری مرحوم حضرت آیت‌الله مهدوی کنی از مکتب امام جعفر صادق علیه‌السلام افزود: «ایشان به اخلاق و پایبندی به آن مشهور بودند و برخورد با کرامت و اخلاق اسلامی از ویژگی‌های برجسته آن عالم وارسته به شمار می‌آمد».
مهدوی کنی با اشاره به کوشش‌های دکتر غلامرضا خواجه‌سروی در نگارش و گردآوری خاطرات مرحوم حضرت آیت‌الله مهدوی کنی افزود: «اگر این کوشش‌ها نبود شاید این مجموعه خاطرات ارزشمند ثبت و منتشر نمی‌شد، از آنجا که آن مرحوم میل اولیه برای برای ثبت و انتشار خاطرات‌شان نداشتند».
منقبت‌خوانی مرشد بیگی در نعت و منقبت پیامبر اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم و ذکر فضایل امام جعفر صادق علیه‌السلام و مولودی‌خوانی آقای قاری کاشانی، بخش‌های دیگر این آیین بود.

برچسب‌ها:

نظر شما: