هشتاد و چهارمین سالروز وقف کتابخانه و موزه ملی ملک
ایران از گذشتههای دور تا امروز، مالداران و ثروتمندانی فراوان به خود دیده است که همه نیک نمیاندیشیدهاند. نیز نیکاندیشانی بسیار داشته است که مال به فراوانی نداشتهاند. از میان آنان، ستارگانی درخشیدهاند که هر دو دارایی، «مال» و «نیکاندیشی» را با هم یکجا آوردهاند.
هشتاد و چهارمین سالروز وقف کتابخانه و موزه ملی ملک
موقوفهای از جنس فرهنگ، به دیرینگی تاریخ
حاج حسین آقا ملک: «در این خدمت ناچیز [...] جز خدمت بخلق و ایفاء وظیفه و سعادت افراد مملکت نظری نداشته و ندارم»
ایران از گذشتههای دور تا امروز، مالداران و ثروتمندانی فراوان به خود دیده است که همه نیک نمیاندیشیدهاند. نیز نیکاندیشانی بسیار داشته است که مال به فراوانی نداشتهاند. از میان آنان، ستارگانی درخشیدهاند که هر دو دارایی، «مال» و «نیکاندیشی» را با هم یکجا آوردهاند. حاج حسین آقا ملک، بنیانگذار و واقف کتابخانه و موزه ملی ملک، همچنین اهداکننده و واقف چند میلیون متر مربع زمین در خراسان برای بهرهگیری مردم و نیز بسیاری کارهای عامالمنفعه دیگر، راه و رسم دلکندن و زیستن به نیکوکاری، دارایی و توانایی برای یاری به دیگران را به ما آموخت. او زمین وقف و هبه کرد، باغهای شخصی خویش را برای بهرهگیری مردم اهدا کرد، به تجدید بنای شیرخوارگاه کمک رساند، شهریه و مستمری سالانه به مستمندان آبرومند و کارمندان از کارافتاده کهنسال اختصاص داد، کفالت نوباوگان را برعهده گرفت، دبستان و دبیرستان، بیمارستان، مسجد و حمام ساخت و قنات و چاه وقف کرد تا مردمان سرزمیناش از ثروتی که پدر برایش به یادگار گذارده بود، بهره بگیرند.
او کتابخانه و موزه ملی ملک، مهمترین یادگار و میراثاش را ششم آبان ۱۳۱۶ خورشیدی بر آستان قدس رضوی واقف کرد تا این میراث گرانسنگ در سایه بارگاه ملایکپاسبان سلطان سریر ارتضا حضرت علی بن موسیالرضا علیهالسلام جاودانه شود و آرام گیرد.
فرارسیدن هشتاد و چهارمین سالروز وقف کتابخانه و موزه ملی ملک را گرامی میداریم.