انتشار نفایس هنری، کوشش برای شناساندن مکتب هنری تهران

همکاری موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک و فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران در زمینه انتشارات نفایس هنری به ویژه در زمینه هنرهایی چون نگارگری، نقاشی و خوش‌نویسی گسترش می‌یابد. همچنین زمینه برای برپایی سلسله همایش‌ها و نشست‌های علمی- پژوهشی به ویژه در حوزه «مکتب هنری تهران» فراهم می‌آید.

انتشار نفایس هنری، کوشش برای شناساندن مکتب هنری تهران

مرحله تازه همکاری موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک و فرهنگستان هنر

انتشار نفایس هنری، کوشش برای شناساندن مکتب هنری تهران

همکاری موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک و فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران در زمینه انتشارات نفایس هنری به ویژه در زمینه هنرهایی چون نگارگری، نقاشی و خوش‌نویسی گسترش می‌یابد. همچنین زمینه برای برپایی سلسله همایش‌ها و نشست‌های علمی- پژوهشی به ویژه در حوزه «مکتب هنری تهران» فراهم می‌آید.

به گزارش روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، در پی دیدارها و جلسه‌های دوسویه مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک از فرهنگستان هنر، همچنین رییس فرهنگستان هنر از موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک و برپایی جلسه‌های برنامه‌ریزی، این دو نهاد فرهنگی- هنری برآن شده‌اند با انتشار نفایس خطی در گستره‌های هنری به ویژه نگارگری، نقاشی و خوش‌نویسی، زمینه دسترسی هنرمندان، هنرجویان و دانشجویان را به منابع منحصربه‌فرد در گنجینه آثار تاریخی و نسخه‌های خطی را فراهم آورند.

پس از دیدار دکتر غلامرضا خواجه‌سروی مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک از فرهنگستان هنر در هفته گذشته و برگزاری جلسه با دکتر بهمن نامورمطلق رییس فرهنگستان و همفکری در زمینه اجرای برنامه‌های مشترک، رییس فرهنگستان هنر در روز چهارشنبه 19 آبان 1400 از کتابخانه و موزه ملی ملک دیدار کرد. بهمن نامورمطلق در این دیدار پس از تماشای گنجینه آثار تاریخی و نسخه‌های خطی این موقوفه در تالارهای گوناگون موزه‌ای همچون «هزارداستان»، «هنر (خوش‌نویسی و نگارگری)»، «هنر و زندگی» و «علوم در ایران اسلامی»، در نشستی با حضور دکتر غلامرضا خواجه‌سروی مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، بر آغاز دوره‌ای تازه از همکاری‌های مشترک فرهنگستان هنر با موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک با هدف اجرای برنامه‌های مشترک فرهنگی میان این دو نهاد به ویژه افزایش انتشار نفایس هنری موجود در گنجینه ملک تاکید کرد.

مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک نیز در این دیدار با یادآوری ارزش‌ها و نفاست آثار گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک افزود: «مجموعه‌ای از نفایس هنری خطی و چاپ سنگی مزین به مجالس نگارگری به ویژه با مضامین دینی و مذهبی در این گنجینه وجود دارد که می‌تواند دست‌مایه نشر فرهنگ و تمدن اسلامی- ایرانی با همکاری فرهنگستان هنر باشد».

به گفته دکتر غلامرضا خواجه‌‌سروی، از دسته این آثار می‌توان به نسخه‌های خطی نفیس «دعای صباح» و «کتاب الدعا» به خط «ام سلمه» دختر هنرمند و خوش‌نویس فتحعلی شاه قاجار و آثار چاپ سنگی همچون «شاهنامه فردوسی» و «خمسه نظامی گنجوی» با تصویرگری «میرزا علی‌قلی خویی» تصویرگر برجسته کتاب‌های چاپ سنگی فارسی عصر قاجار اشاره کرد.

رییس فرهنگستان هنر نیز با استقبال از انتشار کتاب‌هایی برپایه این نسخه‌های نفیس تاکید کرد فرهنگستان هنر با همکاری نهادهای دیگر همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه هنری زمینه را برای تامین منابع مالی انتشار چنان نفایسی فراهم خواهد آورد.

برگزاری نشست‌های علمی «مکتب هنری تهران»

همچنین در ادامه گسترش این همکاری‌ها، موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک با همکاری فرهنگستان هنر و پاره‌ای دیگر از نهادهای فرهنگی کشور همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سلسله همایش‌ها و نشست‌های علمی- پژوهشی به ویژه در حوزه «مکتب هنری تهران» برگزار خواهد کرد.

کارگروه‌های بررسی و مطالعه برای فعالیت در این حوزه به زودی تشکیل خواهد شود. این مساله ازآن‌رو برای کتابخانه و موزه ملی ملک اهمیت دارد که بخشی چشم‌گیر از آثار مکتب هنری تهران در گنجینه نفیس این موقوفه نگهداری می‌شود.

موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک در راستای تحقق نیات حاج حسین آقا ملک بنیان‌گذار و واقف این مجموعه با محوریت «ترقی معارف»، همکاری‌های گسترده با مراکز گوناگون فرهنگی دارد که فرهنگستان هنر یکی از این مراکز مهم به شمار می‌آید.

همکاری‌های مشترک این دو نهاد فرهنگی با چاپ دوم بازنشر نسخه خطی «پندنامه لقمان حکیم» به خط «میرعماد الحسنی» به شیوه چاپ عکسی (فاکسیمیله) در تابستان سال جاری به کوشش موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک با مشارکت و همکاری موسسه تالیف، ترجمه و نشر آثار هنری«متن» وابسته به فرهنگستان هنر، به مرحله‌ای تازه رسیده است.

کتابخانه و موزه ملی ملک در سال 1316 خورشیدی بر حرم مطهر حضرت رضا(ع) وقف شده است و در حال حاضر به نشانی تهران، میدان امام خمینی، سردر باغ ملی، خیابان ملل متحد (میدان مشق)، قرار دارد.

برچسب‌ها:

نظر شما: