پیش‌نشست هم‌اندیشی «نخستین همایش بین‌المللی فعالیت‌های داوطلبانه» برگزار شد

پیش‌نشست هم‌اندیشی «نخستین همایش بین‌المللی فعالیت‌های داوطلبانه؛ فرصتی برای پویاسازی و توسعه خدمات کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مراکز آرشیوی» به میزبانی کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار شد.

پیش‌نشست هم‌اندیشی «نخستین همایش بین‌المللی فعالیت‌های داوطلبانه» برگزار شد

​​به میزبانی کتابخانه و موزه ملی ملک

پیش‌نشست هم‌اندیشی «نخستین همایش بین‌المللی فعالیت‌های داوطلبانه» برگزار شد

پیش‌نشست هم‌اندیشی «نخستین همایش بین‌المللی فعالیت‌های داوطلبانه؛ فرصتی برای پویاسازی و توسعه خدمات کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مراکز آرشیوی» به میزبانی کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی کتابخانه و موزه ملی ملک، وقف‌شده بر آستان قدس رضوی، در نشست «نخستین همایش بین‌المللی فعالیت‌های داوطلبانه؛ فرصتی برای پویاسازی و توسعه خدمات کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مراکز آرشیوی»، مدیران، معاونان و کارشناسان ارشد مراکز بزرگ فرهنگی کشور از موزه ملی ایران، مجموعه فرهنگی- تاریخی سعدآباد، مجموعه تاریخی- فرهنگی نیاوران، موزه‌های ارتباطات، علوم و فناوری، دانشگاه خوارزمی و انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و کتابخانه تخصصی آن حضور داشتند. میهمان‌های ویژه این نشست هم‌اندیشی، دکتر سیدعباس مرجانی دبیر اجرایی این همایش، مهدی قیصری نیک معاون موزه‌ها و ترویج میراث فرهنگی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، حشمت کفیلی رییس گروه مطالعات و معرفی آثار موزه‌ای آستان قدس رضوی و دکتر آزاده عابدین‌زاده استاد دانشگاه و متخصص حوزه‌های گردش‌گریبودند که در کنار مدیران و کارشناسان فرهنگی کتابخانه و موزه ملی ملک به بررسی مساله‌ها و موضوع‌های «نخستین همایش بین‌المللی فعالیت‌های داوطلبانه؛ فرصتی برای پویاسازی و توسعه خدمات کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مراکز آرشیوی» پرداختند.

شرکت‌کنندگان در این نشست، هم‌زمان با بیان تجربه‌هایی که در سال‌های گوناگون از همکاری با نیروهای داوطلب اندوخته‌اند، نقاط ضعف و قوت بهره‌برداری از چنین طرح‌هایی را یادآور شدند. آن‌ها همچنین به عامل‌ها و انگیزه‌هایی گوناگون تأثیرگذار بر شرکت افراد در فعالیت‌های داوطلبانه پرداختند که سه محور عمده «علایق مذهبی»، «گرایش‌های ملی» و «عوامل حرفه‌ای» در صدر این عوامل جای می‌گرفتند. در نظر گرفتن مشوق‌های گوناگون که موجب جذب و اثرگذاری بر افراد برای احساس تعلق خاطر داشتن و تقویت حس همکاری داوطلبانه می‌شود، از فصول مشترک نگرش کارشناسان بود و نمونه‌هایی گوناگون از آن مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. همچنین تهیه آیین‌نامه‌ای مشترک برای کار داوطلبانه با توجه به مسایل آموزشی، شغلی حتی بیمه‌ای و تصویب و تایید آن توسط مراجع تصمیم‌گیری و قانون‌گذاری از مهم‌ترین مواردی بود که مدیران و کارشناسان حاضر در جلسه درباره آن اتفاق نظر داشتند. از دیگر موارد مطرح‌شده، چگونگی حضور و شکل همکاری نیروهای داوطلب در یک سازمان فرهنگی مانند کتابخانه و موزه و تعامل این نیروها با کارکنانِ رسمی این سازمان‌ها بود که از زوایای گوناگون به این موضوع نیز پرداخته شد. درج پیشینه فعالیت‌های داوطلبانه به عنوان یکی از گزینه‌های موجود در فرآیندهای استخدامی نیز از دیگر موارد مورد بحث و کارشناسی در این نشست هم‌اندیشی بود.

نخستین «همایش بین‌المللی فعالیت‌های داوطلبانه؛ فرصتی برای پویاسازی و توسعه خدمات کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مراکز آرشیوی» نهم و دهم شهریور 1401 خورشیدی در چهار محور اصلی «فرهنگ‌سازی و بسترسازی ترویج و توسعه فعالیت‌های داوطلبانه»، «راهبردها و برنامه‌های ترویج و توسعه فعالیت‌های داوطلبانه»، «عوامل و موانع جذب نیروهای داوطلب» و همچنین «پی‌آمدها، چالش‌ها و فرصت‌های پیشِ روی فعالیت‌های داوطلبانه در کتابخانه‌ها و موزه‌ها» با حضور و همکاری پژوهشگران، سازمان‌ها و مراکز گوناگون فرهنگی به ویژه مراکز فعال در حوزه فعالیت‌های کتابخانه‌ای، موزه‌ای و اَسنادی به میزبانی آستان قدس رضوی در مشهد مقدس برگزار خواهد شد.

برچسب‌ها:

نظر شما: