رویداد «جناس موزهای» در تالار «هنر و زندگی» کتابخانه و موزه ملی ملک
تالار هنر و زندگی در کتابخانه و موزه ملی ملک برپایه این خط سیر شکل گرفته که هنر در فرهنگ و زندگی ایرانی چگونه شکلهایی گوناگون یافته و همواره در گفتوگوی بینافرهنگی بوده است؛ گفتوگویی با گذشته و دنیای معاصر خود در هر زمان. از اینرو میتواند منبع الهام و گفتوگوی هنری معاصر نیز باشد. کتابخانه و موزه ملی ملک بر این اساس رویدادی با نام «جناس موزهای» با در تعامل با مریم عابدی هنرمند معاصر برگزار کرده است. این رویداد از روز دوشنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۲ آغاز میشود.
یک برنامه متفاوت در بزرگترین موقوفه فرهنگی ایران
رویداد «جناس موزهای» در تالار «هنر و زندگی» کتابخانه و موزه ملی ملک
تالار هنر و زندگی در کتابخانه و موزه ملی ملک برپایه این خط سیر شکل گرفته که هنر در فرهنگ و زندگی ایرانی چگونه شکلهایی گوناگون یافته و همواره در گفتوگوی بینافرهنگی بوده است؛ گفتوگویی با گذشته و دنیای معاصر خود در هر زمان. از اینرو میتواند منبع الهام و گفتوگوی هنری معاصر نیز باشد. کتابخانه و موزه ملی ملک بر این اساس رویدادی با نام «جناس موزهای» با در تعامل با مریم عابدی هنرمند معاصر برگزار کرده است. این رویداد از روز دوشنبه 29 آبان 1402 آغاز میشود.
به گزارش روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، مریم عابدی همزمان با کار هنری، دانشآموخته کارشناسی ارشد مطالعات موزه بوده، در پایاننامهاش به دنبال تعامل هنر معاصر و موزهها را پی گرفته است، با این هدف که بتوان ظرفیتهای هنر معاصر را برای پویایی موزهها بهکارگرفت.
عابدی با آثاری شناخته میشود که از راه ساختارشکنی و بافت نوارهای بوم نقاشی به منظور رسیدن به ترکیبات هندسی و معماری خلق شدهاند. آثار او نه معماری، نه مجسمه، نه نقاشی است نه فرشبافی و دستبافتههای زنانه، که، جایی میان همه اینها است؛ جایی که فرم طاقها و آجرچینیهای ایرانی با زیباییشناسی سرزمینها و سنتهای معماری ادیان غرب و شرق پیوند میخورد و آثاری بیزمان از منظر ساختار و فرم را شکل میدهند.
این ویژگی که نقطه عطف در ایده تالار هنر و زندگی کتابخانه و موزه ملی ملک در بازتعریف مفهوم خانه ایرانی در جایگاه نمایشگاهی از تاریخ، جغرافیا، عقاید، طراحیها حتی ارتباطات با دیگر فرهنگها و قومیتها و ادیان بوده، این بار با روایتی تازه به میان مخاطبان موزه و هنر آمده است؛ آنان را به تأملی دوباره فرا میخواند تا رشتههای مشترک زندگی مردم امروز و دیروز و آینده سرزمینمان را به آنان بنمایاند.
«جناس موزهای» پروژهای به شمار میآید که اثر هنری معاصر در آن میان اشیای موزه چیدمان شده است. موزه در این فضا در جایگاه یک متن خوانده میشود که در آن همآوایی اشیای موزه در کنار آثار معاصر به شکلگیری معناهای گوناگون یاری میرساند. تالار هنر و زندگی در اینجا همچون یک واسطه حس رازآلودگی را در همنشینی مسجع فرامیخواند تا روی زیبای اشیا در کنار واقعیت روزمرهمان نشان داده شود.