گشایش نمایشگاه میراث مشترک ایران و عراق به روایت آثار کتابخانه و موزه ملی ملک
نمایشگاه میراث مشترک ایران و عراق به روایت آثار کتابخانه و موزه ملی ملک، همزمان با آیین گرامیداشت میلاد پیامبر اسلام صلیالله علیه و آله با کوشش و همکاری مجمع ذخائر اسلامی، موسسه تاریخ علم و فرهنگ (قم- ایران) و کتابخانه و موزه ملی ملک، در مکان این موقوفه آستان قدس رضوی گشایش یافت.
نمایشگاه میراث مشترک ایران و عراق به روایت آثار کتابخانه و موزه ملی ملک، همزمان با آیین گرامیداشت میلاد پیامبر اسلام صلیالله علیه و آله با کوشش و همکاری مجمع ذخائر اسلامی، موسسه تاریخ علم و فرهنگ (قم- ایران) و کتابخانه و موزه ملی ملک، در مکان این موقوفه آستان قدس رضوی گشایش یافت.
به گزارش روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، نمایشگاه میراث مشترک ایران و عراق به روایت آثار کتابخانه و موزه ملی ملک، همزمان با برگزاری آیین گرامیداشت میلاد پیامبر صلیالله علیه و آله در روز پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۳ خورشیدی گشایش یافت. این نمایشگاه بخشی از نخستین همایش بینالمللی میراث مشترک ایران و عراق است که با کوشش و همکاری مجمع ذخائر اسلامی، موسسه تاریخ علم و فرهنگ (قم- ایران) و کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار میشود.
حجتالاسلام «سیدصادق اشکوری» استاد حوزه علمیه قم و دبیر ن نخستین همایش بینالمللی میراث مشترک ایران و عراق، درباره گشایش این نمایشگاه گفت: «در راستای برپایی این نمایشگاه، ۵۰ مرکز در ایران تشکیل شده و ۴۵۰ مقاله نیز به دست ما رسیده است».
همایش میراث مشترک ایران و عراق در سطح بینالمللی
وی افزود: «در کنار برپایی نمایشگاهی از جلوههای میراث مشترک ایران و عراق به روایت آثار کتابخانه و موزه ملی ملک، در مکان این موزه، از هفته آینده همایشهایی پیرامون همین موضوع در محل همین موسسه آغاز میَشود و تا ۱۸ اسفند در شهرهای دیگری ادامه مییابد. در ادامه برپایی این همایشها، ۱۴ اسفند در قم و ۱۶ اسفند همایشی مشابه در تهران، اصفهان، قم و در سطح بینالمللی در نجفاشرف و کربلا برگزار خواهد شد».
«اشکوری» درباره این نمایشگاه ادامه داد: «میراث مشترک ایران و عراق در حوزههای دینی، مذهبی، تاریخی و سیاسی خلاصه نمیشود. این میراث علاوه بر آثار مربوط به عتبات عالیات، در تاریخ هزار ساله دو ملت و در اسطورههای باستانشناسی پیش از اسلام نیز نقش دارد. هدف از برپایی این نمایشگاه و همایشها جلب نظر اندیشمندان این حوزه است تا نقاط اشتراک و تفاوت میان فرهنگ، تمدن و میراث دو ملت را بررسی کنند».
برداشتن مرزهای سیاسی میان دو کشور، یکی از اهداف این همایشها است.
وی با اشاره به هدف از برگزاری این همایشها گفت: «امیدواریم با برپایی این سلسله همایشها، مرزهای سیاسی از میان برداشته و درون مرزهای کشور عزیزمان نیز تفکیک قومیتی را کنار گذاشته شود و ببینیم با انرژی اتحاد همه اقوام میهن عزیزمان چگونه میتوان کارهای بزرگی به ثمر رساند».
اشکوری با تقدیر از کتابخانه و موزه ملی ملک افزود: «موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک از نخستین مراکزی بود که با هدف آگاهسازی همگان از میراث مشترک ایران و عراق به همکاری با این همایش اقدام کرد. این نمایشگاه که امروز، روز گشایش آن است در هفتههای آینده برنامه خود را با جدیت و قدرت بیشتری ادامه خواهد داد.
در نمایشگاه میراث مشترک ایران و عراق به روایت آثار کتابخانه و موزه ملی ملک، چهار نسخه خطی از مشترکات میان ایران و عراق که جزو آثار موزه ملی ملک به شمار میآیند و نیز سکههای این دو کشور از دوران پیش و پس از اسلام به نمایش درآمده است.
نمایشگاه میراث مشترک ایران و عراق به روایت آثار کتابخانه و موزه ملی ملک، روز پنجشنبه ۱۸ دیماه در مکان موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک گشایش یافت و تا ۱۸ اسفند نیز ادامه خواهد داشت. علاقهمندان برای بازدید از این نمایشگاه میتوانند روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۶:۱۵ به کتابخانه و موزه ملی ملک به نشانی «تهران، میدان امام خمینی، سردر میدان مشق، خیابان ملل متحد» مراجعه کنند.