حاج حسین آقا ملک، دارایی‌اش را در خدمت ترویج فرهنگ خاندان عصمت وقف کرد

آیین گرامی‌داشت میلاد امام حسن مجتبی علیه‌السلام و مراسم گشایش نمایشگاه‌های «تک‌اثر پانزدهم؛ مناجات علی علیه‌السلام» و «مصحف نور؛ ۱۵ قرآن نفیس خطی کتابخانه و موزه ملی ملک»، عصر چهارشنبه نهم خرداد ۱۳۹۷ خورشیدی در شب فرخنده‌زادروز کریم اهل بیت علیه‌السلام با حضور اهالی فرهنگ و ادب و هنر در موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار شد.

حاج حسین آقا ملک، دارایی‌اش را در خدمت ترویج فرهنگ خاندان عصمت وقف کرد

در آیین گرامی‌داشت میلاد امام حسن مجتبی علیه‌السلام در بزرگ‌ترین موقوفه فرهنگی ایران بیان شد

حاج حسین آقا ملک، دارایی‌اش را در خدمت ترویج فرهنگ خاندان عصمت وقف کرد

آیین گرامی‌داشت میلاد امام حسن مجتبی علیه‌السلام و مراسم گشایش نمایشگاه‌های «تک‌اثر پانزدهم؛ مناجات علی علیه‌السلام» و «مصحف نور؛ 15 قرآن نفیس خطی کتابخانه و موزه ملی ملک»، عصر چهارشنبه نهم خرداد 1397 خورشیدی در شب فرخنده‌زادروز کریم اهل بیت علیه‌السلام با حضور اهالی فرهنگ و ادب و هنر در موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، دکتر غلامرضا خواجه‌سروی، مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، در آغاز این آیین با اشاره به هم‌زمانی مبارک زادروز حاج حسین آقا ملک، بنیان‌گذار و واقف کتابخانه و موزه ملی ملک با سال‌روز ولادت کریم اهل بیت، امام حسن مجتبی علیه‌السلام افزود: امیدواریم در این شب نورانی، برکت و رحمت از سوی امام رضا علیه‌السلام در جایگاه صاحب این مجموعه گرانقدر نصیب همه ما شود.

وی یادآور شد: برپایه وصیت‌نامه حاج حسین آقا ملک، هفت عید مذهبی شامل ولادت پنج تن آل عبا علیهم‌السلام، ولادت امام رضا علیه‌السلام و عید سعید مبعث باید در کتابخانه و موزه ملی ملک جشن گرفته شود. خدا را شاکریم توانستیم در ماه‌های ابتدایی سال 1397 یکی دیگر از وصیت‌‌های واقف را جامه عمل بپوشانیم. امیدوارم پیامی که از نیت خیر واقف در اعتلای فرهنگ و هنر اسلامی - ایرانی با وقف این مجموعه به جامعه می‌رسد، سرچشمه و موجب خیرات و برکات برای آیندگان شود.

این استاد دانشگاه افزود: هم‌زمانی سال‌روز تولد حاج حسین آقا ملک با میلاد دومین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، یک هم‌زمانی و مناسبت مبارک است. هنگامی که زندگی سراسر نور و رحمت امام حسن مجتبی علیه‌السلام را می‌خوانیم که در طول عمر پربرکت‌شان بارها هرچه را داشته میان نیازمندان تقسیم کرده، مهمانخانه برای نیازمندان ساخته و در برابر پرخاش و تندی افراد با ملاطفت برخورد می‌کرده‌اند، واقف این مجموعه به گونه‌ای از امام حسن مجتبی علیه‌السلام این خصلت‌های نیک را الگو گرفته است. نام حاج حسین آقا ملک به خاطر اخلاص‌اش، تا همیشه بر تارک تاریخ برجای خواهد ماند.

وقف، توشه‌ای برای آخرت

دکتر سیدمحمد حسینی، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی در جایگاه سخنران این آیین گفت: ثروتمندانی بسیار در دوره‌های گوناگون تاریخ زندگی کرده‌اند اما پس مدتی خود و ثروت‌شان یا از میان رفته یا فراموش شده است ولی کسی که این ثروت و سرمایه بزرگ را در خدمت نشر و ترویج فرهنگ خاندان عصمت وقف کرده، برای همیشه در یادها زنده خواهد ماند. افرادی که می‌خواهند برای آخرت خود توشه‌ای فراهم کنند، راه وقف را برمی‌گزینند.

وی افزود: در این روز فرخنده باید از سبط اکبر نبی مکرم اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم سخن بگوییم. امام حسن مجتبی علیه‌السلام در نیمه رمضان سال سوم هجری دیده به جهان گشوده، در سال 40 هجری پس از شهادت امیرالمومنین علی علیه‌السلام به امامت رسیدند و 10 سال بعد در سال 50 هجری در 47 سالگی شهید شدند.

این استاد دانشگاه یادآور شد: امام حسن مجتبی علیه‌السلام اهل جهاد بود، معاویه نمی‌توانست جایگاه ایشان را تحمل کند و بارها قصد به شهادت رساندن ایشان را کرد. امام حسین علیه‌السلام مظهر قیام و امام حسن مجتبی علیه‌السلام مظهر صلح در تاریخ خوانده می‌شوند اما باید درنظر داشت امام حسن مجتبی علیه‌السلام وقتی دید یاور ندارد، حتی خواص نیز خیانت می‌کنند و عامه مردم نیز در جهل به‌سرمی‌برند، راه صلح را برگزید اما نه این که در پذیرش صلح از موضع ناتوانی و ضعف وارد شود بلکه امام از موضع شکوه و قدرت سخن گفت و عمل کرد. معاویه نیز وقتی صلابت آن حضرت را دید به اطرافیان‌اش گفت نمی‌توان او را خوار و خفیف کرد.

دکتر سیدمحمد حسینی افزود: امام حسن مجتبی علیه‌السلام بیش‌تر زمان‌ها در میدان رزم و جهاد بود اما شرایط زمانه به گونه‌ای شد که در وضعیتی دشوار، ناچار به صلح تن داد و مصلحت جامعه اسلامی را در آن دید. البته اینگونه نبوده است که معاویه چیزی بنویسد و امام زیر آن را امضا کند، بلکه خود امام حسن مجتبی علیه‌السلام مفاد قطع‌نامه را بسیار هوشمندانه تنظیم کرد. برخی از مفاد صلح‌نامه از این قرار است: معاویه به کتاب خداوند و سنت پیامبر (ص) پایبند باشد، پس از معاویه خلافت به خاندان عترت بازگردد، معاویه باید ناسزا گفتن به امیرالمومنین علی علیه‌السلام را ترک کند، بیت‌المال کوفه به معاویه واگذار نخواهد شد، معاویه باید به خانواده‌های شهدای جنگ رسیدگی کند و از بیت‌المال به آن‌ها غرامت بپردازد.

وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس یادآور شد: امام حسن مجتبی علیه‌السلام اینگونه سوگند خورد: به خدا این که خلافت را واگذار کردم به این دلیل است که یاری نداشتم. اگر یارانی داشتم، شب و روز با معاویه می‌جنگیدم تا این که خداوند میان من و او حکم کند. امام در جایی دیگر نیز می‌گوید: ای مردم! معاویه اینگونه وانمود می‌کند که برای خلافت اهلیت دارد و من خودم را شایسته خلافت نمی‌دانم که آن را واگذار کردم. معاویه اما به جامعه دروغ می‌گوید. من برای خلافت اولویت دارم. در کتاب خداوند و بر لسان مبارک پیامبر (ص) نیز اینگونه آمده است. قسم به خدا، اگر مردم به بیعت پایبند بودند و مرا اطاعت و یاری می‌کردند، ادامه می‌دادم و خلافت را واگذار نمی‌کردم.

بازتاب بیش‌تر فعالیت‌های موقوفه ملک در جامعه

وی در ادامه با اشاره به این که برازنده این مجموعه با چنین جایگاهی آن است که افزون بر امکانات زیرساختی و سخت‌افزاری، از لحاظ نرم‌افزاری نیز گسترش بیش‌تر یابد، تصریح کرد: این موقوفه فرهنگی، هنری، دینی و تاریخی باید به مکانی برای حضور بیش‌تر اهالی دانش و فرهنگ و هنرمندان تبدیل شود و فعالیت‌های آن به گونه‌ای شایسته‌تر در کشور بازتاب داشته باشد.

حسینی در پایان گفت: امام حسن مجتبی علیه‌السلام، ماه رمضان را میدان مسابقه برشمرده‌اند که برخی در آن پیشی می‌گیرند و به رستگاری می‌رسند و گروهی نیز عقب می‌ماندند و زیان می‌بینند. باید بکوشیم در این ماه پربرکت از خوان گسترده نعمت الهی، بیش از گذشته بهره‌مند شویم.

پخش دو نماهنگ «صلوات خاصه» با صدای محمد اصفهانی و «بازرگان‌مرد فرهنگی»، اجرای تواشیح و برنامه‌های آیین منقبت‌خوانی موسیقی و برپایی ضیافت افطار از دیگر بخش‌های آیین گرامی‌داشت میلاد امام حسن مجتبی علیه‌السلام به شمار می‌آمد.

برچسب‌ها:

نظر شما: