مجموعه کتاب‌های اهدایی زنده‌یاد «بیژن الهی» در کتابخانه و موزه ملی ملک در دسترس پژوهشگران جای گرفت

۳ هزار و ۴۰۱ عنوان کتاب چاپی فارسی و عربی از مجموعه کم‌نظیر اهدایی زنده‌یاد «بیژن الهی» شاعر، مترجم و نقاش، در کتابخانه و موزه ملی ملک در دسترس همگان گذاشته شد.

مجموعه کتاب‌های اهدایی زنده‌یاد «بیژن الهی» در کتابخانه و موزه ملی ملک در دسترس پژوهشگران جای گرفت

با فهرست‌نویسی و دسته‌بندی 3 هزار و 401 عنوان کتاب چاپی فارسی و عربی

مجموعه کتاب‌های اهدایی زنده‌یاد «بیژن الهی» در کتابخانه و موزه ملی ملک در دسترس پژوهشگران جای گرفت

3 هزار و 401 عنوان کتاب چاپی فارسی و عربی از مجموعه کم‌نظیر اهدایی زنده‌یاد «بیژن الهی» شاعر، مترجم و نقاش، در کتابخانه و موزه ملی ملک در دسترس همگان گذاشته شد.

به گزارش روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، مجموعه کتاب‌های اهدایی زنده‌یاد بیژن الهی، بیش از هفت هزار و 50 عنوان کتاب چاپی فارسی، عربی، انگلیسی و فرانسه و کتاب چاپ سنگی را دربرمی‌گیرد که پس از اهدا در سال 1396 خورشیدی هم‌زمان هشتادمین سال وقف کتابخانه و موزه ملی ملک، به نام این نیکوکار در مخزن کتابخانه و موزه ملی ملک نگهداری می‌شود. داریوش کیارس، وارث کتابخانه و نشر دهنده آثار زنده‌یاد بیژن الهی، کتابخانه این هنرمند نیکوکار را ‌به بزرگ‌ترین موقوفه فرهنگی ایران اهدا کرده است.

نجمه مشهدی‌تفرشی، رییس اداره کتابخانه موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک درباره ویژگی‌های این مجموعه اهدایی گفت: «مجموعه کتاب‌های اهدایی بیژن الهی به کتابخانه و موزه ملی ملک در میان دیگر مجموعه‌های اهدایی و وقفی به این موقوفه، از نظر شمار و محتوا بی‌سابقه است و بزرگ‌ترین مجموعه کتاب چاپی اهدایی بر این موقوفه آستان قدس رضوی به شمار می‌آید».

وی افزود: «کتاب تکراری نیز در میان کتاب‌های انگلیسی و فرانسه آن وجود ندارد. امضای این هنرمند نیکوکار و تاریخ خرید کتاب‌ها در بیش‌تر کتاب‌های این مجموعه به چشم می‌خورد».

رییس اداره کتابخانه موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک با اشاره به کارهای انجام‌شده بر این مجموعه، از زمان اهدای آن به این موقوفه آستان قدس رضوی یادآور شد: «فهرست‌نویسی کتاب‌های مجموعه اهدایی زنده‌یاد بیژن الهی از بهمن 1397 خورشیدی در کتابخانه و موزه ملی ملک آغاز شد و اکنون سه هزار و 400 عنوان کتاب فارسی و عربی آن در دسته‌های شعر، داستان، عرفان، فلسفه و آثار ترجمه آماده بهره‌گیری پژوهشگران و دوستداران کتاب است».

فهرست عنوان‌های مجموعه کتاب‌های فارسی و عربی اهدایی زنده‌یاد بیژن الهی در وب‌سایت کتابخانه و موزه ملی ملک به نشانی «malekmuseum.org» در بخش دانلودها در دسترس مخاطبان قرار دارد و اهل علم و پژوهش می‌توانند با دریافت آن فهرست و حضور در تالارهای کتابخانه‌ای این موقوفه از آن‌ها بهره بگیرند.

فهرست کتاب‌های چاپی فارسی و عربی اهدایی زنده‌یاد بیژن الهی را در لینک زیر می‌توانید دریافت کنید؛

​فهرست کتاب‌های چاپی فارسی و عربی اهدایی زنده‌یاد بیژن الهی

به گفته رییس اداره کتابخانه موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، کتاب‌های انگلیسی و فرانسه این مجموعه اهدایی نیز پس از پایان فهرست‌نویسی و انتشار فهرست، در دسترس پژوهشگران و دوستداران کتاب جای می‌گیرد.

نجمه مشهدی‌تفرشی با اشاره به کوشش کتابخانه و موزه ملی ملک برای پاس‌داشت واقفان و اهداکنندگان کتاب و آثار تاریخی به این موقوفه یادآور شد: «کتابخانه و موزه ملی ملک با بهره‌گیری از نمونه امضای بیژن الهی و تاریخ اهدای این کتاب‌ها، مُهری نمادینی برای آن‌ها تهیه کرده است که آن را به جای کلیشه ثابت ثبت کتابخانه به‌کارمی‌گیرد. این نشان بر همه کتاب‌های مجموعه اهدایی بیژن الهی به چشم می‌آید».

بیژن الهی (زاده 1324 و درگذشته 1389 خورشیدی)، شاعر، مترجم و نقاش ایرانی، در پی بیماری قلبی در تهران درگذشت و در یکی از روستاهای شهرستان مرزن‌آباد استان مازندران به خاک سپرده شد. این هنرمند شخصیتی وارسته و ویژه داشت و بنابر وصیت‌اش بر سنگ قبرش هیچ نام و نوشته‌ای نگاشته نشد.

کتابخانه و موزه ملی ملک اکنون پس از بهره‌گیری از این مجموعه اهدایی کتاب می‌کوشد برنامه‌هایی فرهنگی مانند نشست تخصصی برپایه شخصیت زنده‌یاد بیژن الهی و مجموعه کتاب‌های اهدایی این نیکوکار در این موقوفه برگزار کند.

کتابخانه و موزه ملی ملک که برپایه آیین نیکوی وقف پایه گذاشته شده است، همواره با بهره‌گیری از استانداردهای روزآمد جهانی برآن است در کنار نگهداری شایسته از گنجینه وقفی حاج حسین آقا ملک، بنیان‌گذار و واقف این بنیاد وقفی که در سال 1316 خورشیدی بر آستان ملایک‌پاسبان سلطان سریر ارتضا حضرت علی‌بن موسی‌الرضا علیه‌السلام وقف شده است، مجموعه‌داران را به اهدا یا وقف آثار تاریخی و کتاب‌های خانوادگی و شخصی برانگیزد تا برپایه نیت واقف در «ترقی معارف» این سرزمین بکوشد. این موقوفه اکنون در محوطه تاریخی باغ ملی تهران به نشانی «میدان امام خمینی، سردر باغ ملی، خیابان ملل متحد (میدان مشق)» جای دارد.

برچسب‌ها:

نظر شما: