بازدید رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از یادگار وقفی حاج حسین آقا ملک
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، یادگار برجایمانده از نیکاندیشی و نیکوکاری حاج حسین آقا ملک و موقوفه آستان قدس رضوی بازدید کرد.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، یادگار برجایمانده از نیکاندیشی و نیکوکاری حاج حسین آقا ملک و موقوفه آستان قدس رضوی بازدید کرد.
آیین سوگواری و تعزیت شهادت بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها به کوشش مدیریت خانه تاریخی ملک در روز چهارشنبه یکم دی 1400 خورشیدی با همکاری هیات امنای بازار تهران و حضور بازاریان برگزار میشود.
آیین سوگواری و تعزیت شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار شد.
مستندی کوتاه که پیش روی شماست، نمایانگر شاهکار خوشنویسی بانوی هنرمند قاجاریست که از پسِ گذر زمان، نمایی دگرگونه از کوششهای هنرمندانه بانوان این سرزمین به نمایش میگذارد. نسخه خطی «دعای صباح» و دعای «تحویل سال» به خط زیبا و هنرمندانه ام سلمه دختر فتحعلی شاه قاجار، بازتاب بیش از هزار سال هنر خوشنویسی ایرانیان در دوره اسلامی به شمار میآید؛ آن هم در زمانهای که این هنر در فهرست میراث ناملموس جهانی به ثبت رسیده است.
امروزه در بنیان و اساس هر کتابخانهای نقش پژوهشی و فعالیتهای مرتبط با آن به عنوان یک اولویت و رسالت مهم مورد پذیرش قرار گرفته و لحاظ میشود، چرا که نقش پژوهش و تولید دانش در پیدایش و گسترش کتابخانهها و بالعکس یعنی نقش کتابخانه ها در تکامل و تسهیل فعالیتهای پژوهشی، در یک چرخه مستقیم و تاثیرگذار بر یکدیگر غیر قابل انکار است. از سویی کتابخانهها روزی در راستای نگهداری از دستیافتههای دانش بشری تشکیل شدهاند و از دیگر سو خود موجبات گسترش دانش و تسهیل در پژوهش و تحقیقات انسان را در طول زمان فراهم آوردهاند. این چرخه که با تشکیل اولین کتابخانهها شکل گرفته است، تا کنون ادامه داشته و ازین پس نیز ادامه خواهد یافت. با این وجود دگرگونی و توسعه دانش شیوهها و رویکردهای جدیدی نیز به این حوزه وارد کرده و کتابخانه به عنوان نهادی که محل نگهداری و نشر دانش است، لزوما خود نیز باید در بهرهگیری و همسویی با دانش پیشرو باشد و از پیشرفتهای علمی و تکنولوژیکی بهره گیرد.
اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران با همکاری موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، نمایشگاه مجازی منتخب آثار خوشنویسی میرزا غلامرضا اصفهانی را به مناسبت ثبت «برنامه ملی پاسداری از هنر سنتی خوشنویسی در ایران» در فهرست جهانی کمیته حفاظت از میراث ناملموس سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) برگزار میکند.
معاون اداره کتابخانه و مسوول پژوهش و آموزش موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک در سلسله نشستها، سخنرانیها و کارگاههایی که به مناسبت هفته پژوهش به کوشش معاونت پژوهشی بنیاد ایرانشناسی برگزار شد، درباره توانمندیهای پژوهشی کتابخانه و موزه ملی ملک سخن راند.
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک «درسگفتار آموزشی: نسخهشناسی فارسی (دوره مقدماتی)» را برگزار میکند.
آیین بزرگداشت خادمان، پیشکسوتان و مفاخر بازار تهران با همکاری هیات امنای بازار تهران در خانه تاریخی ملک برگزار شد.
مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک در آیین معارفه رییس اداره کتابخانه این موقوفه با یادآوری اهمیت نسخههای خطی و کتابها در منظومه هویتی کتابخانه و موزه ملی ملک افزود: «بخشی مهم از برنامههای این موسسه در بخش کتابخانه، توسعه منابع کتابخانهای و گسترش خدمات به مخاطبان خواهد بود».