ویژه برنامههای زنده مجازی به مناسبت «روز جهانی موزه» کتابخانه و موزه ملی ملک اعلام شد
مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک از برگزاری دو برنامه ویژه زنده مجازی به مناسبت «روز جهانی موزه و میراث فرهنگی» در بزرگترین موقوفه فرهنگی ایران خبر داد.
مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک از برگزاری دو برنامه ویژه زنده مجازی به مناسبت «روز جهانی موزه و میراث فرهنگی» در بزرگترین موقوفه فرهنگی ایران خبر داد.
مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک از برپایی دو نمایشگاه مجازی «دستان دعا» و «اسماءالحسنی» با موضوع نسخههای خطی با درونمایههای اعتقادی، دینی و دعا در گنجینه آثار تاریخی بزرگترین موقوفه فرهنگی ایران همزمان با فرارسیدن شبهای قدر خبر داد.
مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک از برپایی نمایشگاه مجازی «نقش امیر» با موضوع آثار خوشنویسی مرتبط با حضرت علی علیهالسلام در گنجینه آثار تاریخی بزرگترین موقوفه فرهنگی ایران خبر داد.
موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک که آیین گرامیداشت میلاد امام حسن مجتبی علیهالسلام را برپایه سفارش حاج حسین آقا ملک در وقفنامه، هر سال با شکوه و جلال برگزاری میکند، در 15 رمضان 1441 قمری بنابر مقتضیات روز، به گونه مجازی برگزار میکند.
قرآن بایسنغری یک شگفتی بزرگ در میان همه مصحفهایی است که در گذر تاریخ اسلام کتابت شدهاند. بزرگترین قرآن خطی جهان، داستانها و روایتهایی شگفت در پسِ خود دارد؛ روایتهایی که نشان میدهند این اثر یگانه تاریخی چگونه آفریده شده و با گذر از هزارتوی تاریخ پرفراز و پرنشیب این سرزمین چگونه به امروز رسیده است.
«مدرسه فرهنگ و هنر ملک» در کتابخانه و موزه ملی ملک، درنگی است برای آموزش و آموختن در گستره فرهنگ و هنر اسلامی- ایرانی. بزرگترین موقوفه فرهنگی ایران، ارایه آموزشهای غیر رسمی در این زمینه به ویژه در حوزه هنرهای سنتی را یک از ماموریتهای خود میداند و سالها است با برگزاری دورههای آموزشی و کارگاههای عملی در این زمینه میکوشد.
کتاب دو جلدی «آثار معماری قدسی»، از آثار استاد فقید و چهره ماندگار معماری ایران، زندهیاد دکتر حسین زمرشیدی در برگیرنده 23 عنوان از مقالههای او است که در دانشنامهها و نشریههای تخصصی معماری انتشار یافته یا در همایشهای گوناگون ارایه شدهاند. عمده مقالههای این اثر به ویژه در جلد نخست به بررسی ابعاد و ویژگیهای گوناگون معماری مساجد در نقاط مختلف ایران و در دورههای تاریخی میپردازد. در این بخش، بیش از تکیه بر شهرت مساجد بر شاخصههای معماری بسیاری از آنها توجه شده و با دقت به بررسی عناصری مانند نماسازیها، انواع و قابلیت ایوانها، شبستان، محراب، قوسها و تاقها، مسجد- مدرسهها و فضاهای دیگر در مسجدها پرداخته میشود. در این مجموعه، تنها بخشهای اصلی مسجد مورد پژوهش قرار نگرفته و کوچکترین و شاید کماهمیتترین اجزای آن مانند تالار اجتماعات، کتابخانه، وضوخانه و حتی خدمات بهداشتی را بررسی میکند و جایجای پیشنهادها و راهکارهایی برای اجرای هر چه مناسبتر تمام اجزا به ویژه برای مساجد در حال ساخت و اصلاح مساجد دیگر در دوران معاصر که بیشتر مورد توجه نگارنده این مقالهها هستند ارایه میشود.
نمایشگاه «تالار هزارداستان» از مجموعه نمایشگاههای مجازی کتابخانه و موزه ملی ملک، دعوتی به سفر به تالاری است که نجواهایی در گوشهگوشه آن به گوش میرسد.
مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک از معرفی نفایس قرآنی و ادعیه موجود در گنجینه بزرگ ترین موقوفه فرهنگی ایران همزمان با ماه مبارک رمضان در بسترهای مجازی خبر داد.
در میان شاهزادگان قاجار، کم نیستند فرهیختگانی که در عرصه ادب و فرهنگ نامدارند. می توان از چهره هایی یاد کرد که آغاز گر مباحثاتی نوین در فضای فرهنگی ایران بوده اند. برای نمونه می توان از بدیع الملک میرزا عماد الدوله ثانی یاد کرد که نخستین آشنایی ایرانیان با فلسفه کانت که جان اندیشه غربی در دوران مدرن است، به همت او بوده. مکاتبات و طرح پرسش های هفت گانه او از ملا علی زنوزی، از اندیشمندان حلقه فلسفی تهران، بر اهل فلسفه پوشیده نیست.