​هنر جلدآرایی ایرانی

​هنر جلدآرایی ایرانی درباره هنر جلدسازی در تاریخ ایران چه می‌دانید؟ هنر جلدآرایی یک هنر تزیینی نیست و نتیجه یک ارتباط عمیق درونی میان هنرمند جلدآرا و کتابی است که روی آن کار می‌کند. این هنر کلاژی از تکنیک و عناصر زیبایی‌شناختی است که نتیجه آن هم خلق آثار فاخر در فرهنگ و تمدن این سرزمین است.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ در اخبار موسسه مراسم و آیین‌ها برنامه‌های آموزشی

دو قرآن خطی به خط خیال‌انگیز علاءالدین تبریزی در کتابخانه و موزه ملی ملک

دو قرآن خطی به خط خیال‌انگیز علاءالدین تبریزی در کتابخانه و موزه ملی ملک دو قرآن به خط خیال‌انگیز «علاءالدین محمد بن شمس‌الدین محمد حافظ تبریزی» ملقب به «ملا علابیک» یا «علاالدین تبریزی» یکی از هنرمندان مشهور و مورد توجه شاه طهماسب یکم صفوی، در میان قرآن‌های نفیس کتابخانه و موزه ملی ملک جای دارد. او از جمله خوش‌نویسان انگشت‌شمار تاریخ ایران است که در برابر ثلث‌نویسان عثمانی قد علم کرد و با استعداد فوق‌العاده‌­اش به استواری و استحکام قلم‌اش لطافت و ملاحت افزود و شیوه‌ای خاص برجای گذاشت که اکنون به ثلث ایرانی معروف است. «عبدالباقی تبریزی» و «علیرضا عباسی» دو هنرمند بزرگ، هنرآموخته مکتب اویند.

ادامه مطلب

کتابخانه و موزه ملی ملک از اهداکنندگان کتاب و همکاران داوطلب در خدمات‌رسانی نوروز تجلیل کرد

کتابخانه و موزه ملی ملک از اهداکنندگان کتاب و همکاران داوطلب در خدمات‌رسانی نوروز تجلیل کرد آیین گرامی‌داشت میلاد امام حسن مجتبی علیه‌السلام (برپایه وقف‌نامه حاج حسین آقا ملک) در کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار شد. بزرگ‌ترین موقوفه فرهنگی ایران در این آیین از دو اهداکننده کتاب، همچنین از همکاران داوطلب موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک در دوران خدمات‌رسانی نوروزی به گردشگران تقدیر و تجلیل کرد.

ادامه مطلب

نشست «نگاهی به پیشینه بهداشت و درمان در صنعت نفت ایران» برگزار می‌شود

نشست «نگاهی به پیشینه بهداشت و درمان در صنعت نفت ایران» برگزار می‌شود موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک و دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، نشست علمی- تخصصی «نگاهی به پیشینه بهداشت و درمان در صنعت نفت ایران» را برگزار می‌کنند.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ در اخبار موسسه مراسم و آیین‌ها برنامه‌های آموزشی

نمایشگاه «آب، خاک، آتش، هنر» در بزرگ‌ترین موقوفه فرهنگی ایران گشایش می‌یابد

نمایشگاه «آب، خاک، آتش، هنر» در بزرگ‌ترین موقوفه فرهنگی ایران گشایش می‌یابد نمایشگاه «آب، خاک، آتش، هنر» در روز یک‌شنبه 28 فروردین 1401 خورشیدی در کتابخانه و موزه ملی ملک گشایش می‌یابد.

ادامه مطلب

نمایشگاه «چهارده روایت» در کتابخانه و موزه ملی ملک گشایش می‌یابد

نمایشگاه «چهارده روایت» در کتابخانه و موزه ملی ملک گشایش می‌یابد کتابخانه و موزه ملی ملک نمایشگاه «چهارده روایت» را هم‌زمان با میلاد امام حسن مجتبی علیه‌السلام برپا می‌دارد.

ادامه مطلب

نمایشگاه آثار خوش‌نویسی چهل آینه در باغ‌موزه قصر برپا شد

نمایشگاه آثار خوش‌نویسی چهل آینه در باغ‌موزه قصر برپا شد نمایشگاه چهل آینه (سوره فاتحه‌الکتاب از 40 نسخه خطی قرآن مجید) برگرفته از نسخه‌های خطی گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک در نگارخانه ملک‌الشعرای بهار باغ‌موزه قصر برپا شد.

ادامه مطلب

قرآن بایسنغری؛ یک شگفتی از دوره شکوفایی هنر ایران

قرآن بایسنغری؛ یک شگفتی از دوره شکوفایی هنر ایران درباره قرآن بایسنغری چه می‌دانید؟ نسخه‌ای شگفت‌انگیز و بزرگ‌ترین نسخه قرآنی که در تاریخ کتابت شده است. دیدن این گزارش کوتاه می‌تواند شما را به دوران تیموری ببرد؛ روزگاری که یکی از دوره‌های شکوفایی هنر ایران بوده ...

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ در اخبار موسسه مراسم و آیین‌ها برنامه‌های آموزشی

قرآن ارسنجانی؛ واپسین دستاورد کارخانه‌های کاغذسازی قاجارها

قرآن ارسنجانی؛ واپسین دستاورد کارخانه‌های کاغذسازی قاجارها قرآن ارسنجانی، این نسخه نفیسِ محکم، این کتاب باوقار و اصیل، اتفاقات زیادی را به چشم دیده. نسخه محصول سال1315 است؛ سال‌هایی که خاندان قاجار کم‌کم وادار به قبول مشروطه می‌شود و دربار قجر هم به تدریج آن شکوه و زرق‌وبرق و آن خرج‌کردن‌های هنگفت همیشگی را به فراموشی می‌سپارد.

ادامه مطلب

دعای صباح؛ گنجی در میان آثار کتابخانه و موزه ملی ملک

دعای صباح؛ گنجی در میان آثار کتابخانه و موزه ملی ملک دعای صباح از لطیف‌ترین ادعیه شیعه است که بر طبق روایت علامه مجلسی توسط خود حضرت علی علیه‌السلام مرقوم شده. نسخه‌ای از این دعا در کتابخانه و موزه ملی ملک وجود دارد که به قلم و خط زیبای ام سلمه دختر هنرمند و خوش‌نویس فتحعلی شاه قاجار به کتابت درآمده است.

ادامه مطلب