بازنشر نسخه خطی «پندنامه لقمان حکیم» به چاپ دوم رسید

بازنشر نسخه خطی «پندنامه لقمان حکیم» به چاپ دوم رسید بازنشر نسخه نفیس خطی «پندنامه لقمان حکیم» در گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک به خط میرعماد، خوش‌نویس پرآوازه سده‌های دهم و یازدهم هجری به چاپ دوم رسید.

ادامه مطلب

کتابخانه و موزه ملی ملک میزبان قدیم‌ترین کتاب چاپی «القانون فی الطب» ابن سینا

کتابخانه و موزه ملی ملک میزبان قدیم‌ترین کتاب چاپی «القانون فی الطب» ابن سینا ابوعلی حسین بن عبدالله بن حسن بن علی بن سینا به القاب و نام‌هایی گوناگون مانند ابوعلی سینا، ابن سینا و شیخ‌الرییس مشهور بود. او به سال ۳۵۹ خورشیدی در بلخ متولد شد و در سال ۴۱۶ خورشیدی پس از سفرهایفراوان علمی و گاه مهاجرت‌های اجباری در همدان چشم از جهان فروبست.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۱۱ شهریور ۱۴۰۰ در اخبار موسسه برنامه‌های آموزشی

کتابخانه و موزه ملی ملک با بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد

کتابخانه و موزه ملی ملک با بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک و بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی با امضای تفاهم‌نامه همکاری متعهد شدند برنامه‌های مشترک پژوهشی و علمی در زمینه احیای میراث و گسترش و تولید فرهنگ، معارف و علوم اسلامی و انسانی، برگزاری کارگاه‌های احیا و مرمت نسخه‌های خطی با رویکرد تربیت نیروی اسلامی و تقویت کتابخانه ملی ملک با آثار علمی و پژوهشی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی به اجرا بگذارند.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۰۹ شهریور ۱۴۰۰ در اخبار موسسه مراسم و آیین‌ها

کتابخانه و موزه ملی ملک، نشست «علم‌النفس ابن سینا؛ قلمرو مشترک فلسفه و طب» را برگزار می‌کند

کتابخانه و موزه ملی ملک، نشست «علم‌النفس ابن سینا؛ قلمرو مشترک فلسفه و طب» را برگزار می‌کند کتابخانه و موزه ملی ملک، نشست علمی- پژوهشی «علم‌النفس ابن سینا؛ قلمرو مشترک فلسفه و طب» را با سخنرانی محمدجواد اسماعیلی برگزار می‌کند.

ادامه مطلب

نسخه منحصربه‌فرد کتابخانه و موزه ملی ملک درباره بیماری آنفلوآنزا

نسخه منحصربه‌فرد کتابخانه و موزه ملی ملک درباره بیماری آنفلوآنزا نسخه خطی شماره 4449 در گنجینه نسخه‌های خطی کتابخانه و موزه ملی ملک با نام «گریپ» (آنفلوآنزا) شناخته می‌شود. گریپ (Grippe) اصطلاحی فرانسوی برای بیماری آنفلوآنزا است. از جمله ویژگی‌های مهم درباره این کتاب آن است که نمونه‌ای دیگر در کتابخانه‌های ایران شناسایی و معرفی نشده است. اساس دلایل برای تألیف این رساله علمی اشاره به «پاندمی رومی سال‌های 1889 و 1890 عیسوی» (سال‌های 1306 و 1307 قمری) بوده است.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۰۶ شهریور ۱۴۰۰ در اخبار موسسه برنامه‌های آموزشی

کتابخانه و موزه ملی ملک، نشست «سنت نگارش آثار مجدول در پزشکی و داروشناسی دوره اسلامی» را برگزار می‌کند

کتابخانه و موزه ملی ملک، نشست «سنت نگارش آثار مجدول در پزشکی و داروشناسی دوره اسلامی» را برگزار می‌کند کتابخانه و موزه ملی ملک، نشست علمی- پژوهشی «سنت نگارش آثار مجدول در پزشکی و داروشناسی دوره اسلامی» را با سخنرانی هدی اویار حسین دانش‌آموخته پژوهشکده تاریخ علم دانشگاه تهران برگزار می‌کند.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۰۶ شهریور ۱۴۰۰ در اخبار موسسه مراسم و آیین‌ها برنامه‌های آموزشی

کتابخانه و موزه ملی ملک، نشست «میراث حاجی زین‌العطار شیرازی» را برگزار می‌کند

کتابخانه و موزه ملی ملک، نشست «میراث حاجی زین‌العطار شیرازی» را برگزار می‌کند کتابخانه و موزه ملی ملک، نشست علمی- پژوهشی «میراث حاجی زین‌العطار شیرازی» را با سخنرانی یونس کرامتی پژوهشگر تاریخ علم و عضو هیات علمی دانشگاه تهران برگزار می‌کند.

ادامه مطلب

​نمایشگاه مجازی آشنایی با گنجینه اهدایی خاندان پزشک

​نمایشگاه مجازی آشنایی با گنجینه اهدایی خاندان پزشک مجموعه اهدایی «خاندان پزشک» به کتابخانه و موزه ملی ملک، از مهم‌ترین گنجینه‌های آثار اهداشده تاریخی به این موقوفه آستان قدس رضوی به شمار می‌آید.

ادامه مطلب