​نشست «میراث فرهنگی به منزله محمل‌های اطلاعاتی»

​نشست «میراث فرهنگی به منزله محمل‌های اطلاعاتی» ۷ بهمن ۱۴۰۰

نشست «میراث فرهنگی به منزله محمل‌های اطلاعاتی»

نشست «میراث فرهنگی به منزله محمل‌های اطلاعاتی» (پیاده‌سازی الگوی مفهومی مرجع CIDOC در موزه‌های ایران) با همکاری موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک و خانه کتاب و ادبیات ایران در سرای اهل قلم برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، وقف‌شده بر آستان قدس رضوی، نشست «میراث فرهنگی به منزله محمل‌های اطلاعاتی» (پیاده‌سازی الگوی مفهومی مرجع CIDOC در موزه‌های ایران) از سلسله نشست‌های دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران به شمار می‌آید که به شیوه مجازی در روز پنج‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۰ از ساعت ۱۴ تا ساعت ۱۶ از صفحه اینستاگرام (@khaneketab) و صفحه آپارات خانه کتاب و ادبیات ایران برپا می‌شود.

دکتر زینب فری‌زاده، مجری پروژه (CIDOC-CRM) در کتابخانه و موزه ملی ملک، مهندس امید حجتی، مدیر پروژه ققنوس شرکت نوسا و محسن حقگو، رییس کتابخانه ملک در این نشست سخنرانی می‌کنند. پیمان سمندری، معاون کتابخانه ملک، دبیر این نشست خواهد بود.

موضوع این نشست برپایه رساله دکتری رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی با عنوان طراحی الگویی برای پیاده‌سازی هستی‌شناسی در سازمان‌دهی اطلاعات اشیای تاریخی و موزه‌ای ایران بر مبنای سی‌داک- سی آر ام (CIDOC-CRM)، نمونه موردی داشته‌ها و اشیای تاریخی کتابخانه و موزه ملی ملک شکل گرفته است.

در این پژوهش پیاده‎‌سازی هستی‏‌شناسی بین‌‎المللی سی‏‌داک سی آر ام بر اشیای تاریخی و موزه‌ای کتابخانه و موزه ملک مورد توجه بوده است. هدف از انجام این پژوهش، استانداردسازی سازمان‌دهی داشته‌ها و اشیای تاریخی ایران است و به عنوان نمونه، نسخه‌های خطی و دیگر اشیای تاریخی کتابخانه و موزه ملک مورد بررسی و سازمان‌دهی قرار گرفته‌اند.

بیش از یک دهه از ایجاد استاندارد هستی‎‌شناسی سی‌داک سی آر ام (CIDOC-CRM) می‌گذرد که در کمیته بین‌المللی سندپردازی (CIDOC) شورای بین‌‎المللی موزه‌‎ها (ICOM) ایجاد شده است. هدف از این هستی‎‌شناسی، تسهیل یک‌پارچه‌‎سازی، میانجی‎‌گری و تبدیل اطلاعات ناهمگن میراث فرهنگی است

موسسه کتابخانه دوستداران فرهنگ را به حضور مجازی در این نشست تخصصی فرامی‌خواند.

برچسب‌ها:

نظر شما: