​یادگار محتشم

قطعه نستعلیق ممتاز به قلم کتیبه که موضوع اثر یک مصرع از ترجیع‌بند نهم محتشم کاشانی به شمار می‌آید. این اثر در سال‌های اخیر به گنجینه آثار تاریخی کتابخانه و موزه ملی ملک افزوده شده است. این قطعه که با خط نستعلیق ممتاز به نگارش درآمده و روی صفحه کاغذ آهار مهرشده دست‌ساز نوشته شده، به شماره ۱۳۹۳.۰۳.۰۰۰۷۴ در فهرست آثار کتابخانه و موزه ملی ملک به ثبت رسیده است.

​یادگار محتشم

یادگار محتشم

قطعه نستعلیق ممتاز به قلم کتیبه که موضوع اثر یک مصرع از ترجیع‌بند نهم محتشم کاشانی به شمار می‌آید. این اثر در سال‌های اخیر به گنجینه آثار تاریخی کتابخانه و موزه ملی ملک افزوده شده است. این قطعه که با خط نستعلیق ممتاز به نگارش درآمده و روی صفحه کاغذ آهارمهره‌شده دست‌ساز نوشته شده، به شماره 1393.03.00074 در فهرست آثار کتابخانه و موزه ملی ملک به ثبت رسیده است.

محتشم کاشانی (زاده ۹۰۵قمری در کاشان، درگذشته ۹۹۶ قمری در کاشان) شاعر پارسی‌گوی سده دهم هجری و هم‌دوره با پادشاهی شاه تهماسب یکم صفوی بود. شغل اصلی محتشم، بزازی و شَعربافی بود. او پس از چندی یکی از بزرگ‌ترین شاعران ایران در سبک اشعار مذهبی و مصائب امامان شیعه علیهم‌السلام شد و سروده‌هایش در سرتاسر ایران آوازه‌ای بزرگ یافت. محتشم کاشانی را معروف‌ترین شاعر مرثیه‌گوی ایران می‌توان دانست که برای نخستین بار سبکی جدید در سرودن شعرهایش مذهبی پدید آورد. جابر عناصری درباره محتشم کاشانی می‌گوید «محتشم کاشانی پدر مرثیه‌سرایی عاشورایی است. این شاعر فرهیخته بهترین منظومه نمایشی به یادگار گذاشت و با زبان شعر، فرهنگ عاشورا را میان مردم به ویژه مداحان اهل بیت رواج داد. شهرت و آوازه بی‌نظیر محتشم کاشانی در ادبیات موجب شد تا شاعران نام‌آوری به پیروی از سبک او اهتمام ورزند، اما تاکنون ادبیات ایران در مرثیه‌سرایی، شاعری همچون محتشم به خود ندیده است».

برچسب‌ها:

نظر شما: