برگزیدگان چهارمین دوره مسابقه راهنمایان موزه در کتابخانه و موزه ملی ملک معرفی و تقدیر شدند

نخستین آیین وقف‌نامه‌ای موقوفه حاج حسین آقا ملک در سال ۱۳۹۴در زادروز حضرت زهرا سلام‌الله علیها با برپایی برنامه قصه‌گویی برای مادران، رونمایی از کتاب‌های منتشرشده در موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، گشایش نمایشگاه آثار میرسیدعلی همدانی، عارف، عالم و شاعر سده هشتم هجری و گشایش نمایشگاه و برگزاری کارگاه نقاشی پشت شیشه با حضور استاد مهرنوش بشارت و هنرجویان وی برگزار شد. برگزیدگان چهارمین دوره مسابقه راهنمایان موزه نیز هم‌زمان با این آیین معرفی و تقدیر شدند.

برگزیدگان چهارمین دوره مسابقه راهنمایان موزه در کتابخانه و موزه ملی ملک معرفی و تقدیر شدند

برگزار نخستین آیین وقف‌نامه‌ای موقوفه حاج حسین آقا ملک در سال ۱۳۹۴

برگزیدگان چهارمین دوره مسابقه راهنمایان موزه در کتابخانه و موزه ملی ملک معرفی و تقدیر شدند

نخستین آیین وقف‌نامه‌ای موقوفه حاج حسین آقا ملک در سال ۱۳۹۴ در زادروز حضرت زهرا سلام‌الله علیها با برپایی برنامه قصه‌گویی برای مادران، رونمایی از کتاب‌های منتشرشده در موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، گشایش نمایشگاه آثار میرسیدعلی همدانی، عارف، عالم و شاعر سده هشتم هجری و گشایش نمایشگاه و برگزاری کارگاه نقاشی پشت شیشه با حضور استاد مهرنوش بشارت و هنرجویان وی برگزار شد. برگزیدگان چهارمین دوره مسابقه راهنمایان موزه نیز هم‌زمان با این آیین معرفی و تقدیر شدند.

به گزارش روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، نخستین آیین وقف‌نامه‌ای موقوفه حاج حسین آقا ملک در سال ۱۳۹۴، همزمان با زادروز آیین گرامی‌داشت میلاد حضرت فاطمه سلام‌الله علیها برگزار شد. این مراسم با کارگاه قصه‌گویی برای مادران آغاز شد. حاضران در جلسه در پیش‌برد داستان، قصه‌گو را همراهی می‌کردند. این کارگاه با چند بازی جمعی به پایان رسید.

رونمایی از چهار کتاب

مراسم گرامی‌داشت میلاد حضرت فاطمه سلام‌الله علیها با رونمایی از چهار کتاب «دو نگاره»، «نگاهی به سکه‌های ایران»، «گل جعفری» و «نقد النقود فی معرفه الوجود» با حضور علاء‌الدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و گروهی از ناشران بخش ادامه یافت.

کتاب «دو نگاره» (تحلیل دو مجلس‌نگارگری از شاهنامه کتابخانه و موزه ملی ملک و کاخ‌موزه گلستان) نوشته عبدالمجید شریف‌زاده، از سوی موسسه فرهنگی انتشاراتی پازینه با همکاری موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک به چاپ رسیده است. «نگاهی به سکه‌های ایران» نوشته محمد هنرور، منتشرشده از سوی نشر اندیشه آیین، که در آن تصاویر سکه‌ها و متن توضیحات مربوط به هر سکه و دوره تاریخی آن گردآمده است.

کتاب سوم، «گل جعفری» نام دارد که مناظره امام صادق علیه‌السلام با طبیب هندی در باب حکمت اعضای بدن، به همراه ۱۲ معجزه و کرامت از ایشان است. این کتاب نوشته محمد بن حسن مشهدی (۱۱۸۲تا ۱۲۵۷ قمری) با تصحیح و تعلیق محمد حقی خوانساری است. «گل جعفری» از سوی انتشارات صبح امید یاران با همراهی و همکاری موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک منتشر شده است.

چهارمین کتاب «نقد النقود فی معرفه الوجود» نام دارد که براساس نسخه دست‌نگاشت مولف اثر، سیدحیدر بن علی عبید حسینی آملی با مقدمه و تحقیق رضا اسدپور و محمد کریمی زنجانی اصل، از سوی مجمع ذخایر اسلامی در قم و موسسه ابن سینا در آلمان با همکاری موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک منتشر شده است. این کتاب بر اساس نسخه موجود در موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک از گنجینه میراث مشترک ایران و عراق تنظیم شده است.

سوره کوثر تو راست شان نزولش

آیین گرامی‌داشت زادروز حضرت زهرا سلام‌الله علیها در کتابخانه و موزه ملک با سخنرانی مهدیه الهی قمشه‌ای، شاعر و پژوهشگر ادبیات عرفانی، ادامه یافت. وی با اشاره به کتاب «زن در آینه جمال و جلال» نوشته آیت‌الله جوادی آملی سخنان خود را با این شعر آغاز کرد که «فاطمه ای دختر رسول گرامی/ در خور شأنت نه واژه‌ای، نه کلامی ... فخر زنانی ز بدو عالم هستی/ نیست فراتر ز حرمت تو مقامی ... آینه‌ای بر جمال حضرت جانان/ وز مِی دیدار دوست مست مدامی ... سوره کوثر تو راست شأن نزولش/ باده الفقر فخر را همه جامی ... بنده درگاه خاندان رسالت/ فخر کند شاه عالمش به غلامی ... آتش مسکین اگر ثنای تو گوید/ هست غرض عرض بندگی و سلامی».

وی در ادامه گفت: «حلقه اتصال ما ایرانیان ادبیات است؛ ادبیاتی که نشأت‌گرفته از کلام الهی است. بیهوده نیست که نظامی می‌گوید "پیش و پسی بست صف کبریا/ پس شعرا آمد و پیش انبیا". ابتدا انبیاء الهی آمدند و در تداوم آنان، شاعران الهی، تا لطایف و زیبایی‌های عالم را به زبان شعر بیان کنند. ما از هر طریقی باید جامعه بشری را به این کتاب آسمانی جذب کنیم. کتابی که سراسر زیبایی و فصاحت و بلاغت است.

سراینده مجموعه شعر «بهار عشق» درباره لزوم الگوگیری از حضرت زهرا سلام‌الله علیها در زندگی امروز گفت: «ایشان فرزند کسی است که خدا درباره او فرموده لولاک لما خلقت الافلاک. زنان ما باید از سیره و شخصیت حضرت زهرا برای شرایط امروز الگو بگیرند و به همسران خود عشق بورزند و فضای خانه را مملو از عشق و دوستی کنند. مولوی می‌گوید "زن درآمد از طریق نیستی/ گفت من خاک شماام نی سِتی". مرد نیز متواضعانه در پاسخ گفت "در وجود تو شوم من منعدم/ چون محبم حب یعمی و یصم"».

این محقق ادیب درباره مقام زن در ادبیات فارسی تصریح کرد: «اگر مثنوی مولوی به درخواست حسام‌الدین چلپی سروده شده، شاهنامه به درخواست همسر فردوسی سروده شده است. مردان هر پست و مقامی که بیابند، در نهایت خانم‌ها هستند که بر دل آنان حکومت می‌کنند. نظامی گنجوی از زبان کنیز چینی در صحبت با سکندر می‌گوید "سکندر به حیوان خطا می‌رود/ من این‌جا سکندر کجا می‌رود ... اگر راه ظلمات می‌بایدش/ سر زلف من راه بنمایدش ... شه ار زانکه عالم گرفت ای شگفت/ من آن را گرفتم که عالم گرفت"».

سراینده «معبد عشق» در ادامه گفت: «زن باید زینت‌بخش عالم هستی باشد. وجود زن باید موجب آرامش و سکون و امنیت خاطر برای خانه باشد. زن‌ها امروز باید همسران خود را حتی هنگام خارج شدن از خانه، با عشق و علاقه بدرقه کنند، تا مردان بهتر بتوانند در جامعه کار کنند. سعدی در مذمت زن بداخلاق در خانه می‌گوید "به زندان قاضی گرفتار به/ که در خانه دیدن بر ابرو گره"».

الهی قمشه‌ای افزود: «ما در هر حالت به عشق نیازمندیم. اگر تمام ثروت دنیا را به ما دهند ولی عشق وجود نداشته باشد، شادی و آرامشی نخواهیم داشت. زوج‌ها نیازمند فضاهای عاشقانه هستند تا با آرامش در کنار یکدیگر زندگی کنند».

آیین گرامی‌داشت میلاد حضرت فاطمه سلام‌الله علیها با معرفی برگزیدگان چهارمین دوره مسابقه راهنمایان موزه به پایان رسید. در این دوره، با تقدیر از سمیرا میهن‌خواه به عنوان فرد مورد تقدیر هیات داوران، از علیرضا عالم‌نژاد برگزیده نخست، پریسا صبوری برگزیده دوم و نرگس سادات سراجی برگزیده سوم قدردانی و جایزه‌هایی به همراه لوح تقدیر به آنان هدیه شد.

گشایش نمایشگاه آثار میرسیدعلی همدانی، عارف، عالم و شاعر سده هشتم هجری یکی دیگر از برنامه‌های این آیین گرامی‌داشت در کتابخانه و موزه ملی ملک بود.

معرفی و تقدیر برگزیدگان چهارمین دوره مسابقه راهنمایان موزه/ گزارش تصویری

برچسب‌ها: میرسیدعلی همدانی

نظر شما: