کتابهای نفیس کتابخانه شادروان مهدی روشنضمیر به کتابخانه ملی ملک اهدا شد
محمدعلی روشن ضمیر عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و فرزند زندهیاد مهدی روشنضمیر ادیب، نویسنده و پژوهشگر، مجموعهای از کتابهای نفیس چاپی کتابخانه پدر به چهار زبان زنده دنیا را به همراه کتابهایی از کتابخانه شخصی خود به کتابخانه و موزه ملی ملک اهدا کرد.
کوشش نیکاندیشانه محمدعلی روشنضمیر عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف
کتابهای نفیس کتابخانه شادروان مهدی روشنضمیر به کتابخانه و موزه ملی ملک اهدا شد
محمدعلی روشن ضمیر عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و فرزند زندهیاد مهدی روشنضمیر ادیب، نویسنده و پژوهشگر، مجموعهای از کتابهای نفیس چاپی کتابخانه پدر به چهار زبان زنده دنیا را به همراه کتابهایی از کتابخانه شخصی خود به کتابخانه و موزه ملی ملک اهدا کرد.
به گزارش روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، نجمه مشهدیتفرشی رییس اداره کتابخانه موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک درباره این کار نیک فرهنگی گفت: «این مجموعه نفیس، نزدیک 270 جلد کتاب چاپی به زبانهای فارسی، فرانسه، انگلیسی و ترکی استانبولی را در گستره ادبیات به ویژه رمان دربرمیگیرد.
وی افزود: «بخشی از این مجموعه اهدایی کتاب برای محمدعلی روشن ضمیر پسر این شادروان بوده و بخشی مهم از مجموعه کتابخانه زندهیاد مهدی روشنضمیر ادیب و نویسنده و پژوهشگر از سوی فرزند به کتابخانه و موزه ملی ملک اهدا شده است».
تفرشی یادآور شد: «این کتابها در کنار موضوعها و درونمایههای جذاب، از نظر فیزیکی ارزشمندند، مثلا از جلدهایی ویژه بهره میبرند؛ همچنین پارهای از این کتابها در زمان انتشار در شمارِ اندک چاپ شدهاند».
رییس اداره کتابخانه موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک افزود: «یک جلد مثنوی چاپ سنگی با کارت تبریک شهریار شاعر سرشناس معاصر، کمدی تاریخی شکسپیر (کمدی اشتباهات) در سه جلد نفیس و مطلا، کتاب دون کیشوت اثر میگل سروانتس همراه با نقاشیهای نفیس و نسخهای از کتاب بینوایان ویکتور هوگو در پنج جلد که در زمان انتشار تنها 100 نسخه چاپ شده بود، پارهای از کتابهای نفیس این مجموعه اهدایی به شمار میآیند».
وی با بیان این که مجموعه اهدایی شادروان مهدی روشنضمیر در شش کارتن بزرگ و کوچک بستهبندی شده بود، یادآور شد: «کارتنهای این مجموعه کتاب با حضور دکتر غلامرضا خواجهسروی مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، محمدعلی روشن ضمیر و کارشناسان این موقوفه آستان قدس رضوی، در مکان کتابخانه گشوده و دستهبندی شد».
تفرشی با اشاره به اهدای بیش از شش هزار جلد کتاب کتابخانه شادروان مهدی روشنضمیر به دانشگاه تهران در گذشته، افزود: «محمدعلی روشنضمیر در نیمه نخست شهریور 1398 برآن بود مجموعه کتابهای خاص و نفیس پدر را بفروشد، اما سرانجام آنها را به همراه شماری از کتابهای خود به کتابخانه و موزه ملی ملک اهدا کرد».
به گفته رییس اداره کتابخانه موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، مجموعه کتاب اهدایی خانواده روشنضمیر پس از انجام مرحلههای پاکسازی و بررسی کارشناسان حفاظت و مرمت کتابخانه و موزه ملی ملک، فهرستنویسی و آماده شده، در دسترس اهل علم و پژوهشگران گذاشته میشود».
کتابخانه و موزه ملی ملک که نخستین موزه وقفی- خصوصی ایران و یکی از شش کتابخانه بزرگ کشور در گستره نسخههای خطی به شمار میآید، در کنار گسترش منابع کتابخانهای و موزهای از محل موقوفات، همواره از کوششهای نیکاندیشان در اهدا و وقف مجموعههای شخصی و خانوادگی آثار تاریخی و کتاب بهره گرفته است. رشد چشمگیر فرآیند اهدا و وقف این مجموعهها به کتابخانه و موزه ملی ملک در سالهای گذشته، اعتماد نیکاندیشان به این موقوفه آستان قدس رضوی را مینمایاند.