دکتر حداد عادل: بی‌نظیرترین نسخه قرآن جهان اکنون در دسترس اهل هنر است

دکتر حداد عادل: بی‌نظیرترین نسخه قرآن جهان اکنون در دسترس اهل هنر است رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در آیین رونمایی از «قرآن بایسنغری» در کتابخانه و موزه ملی ملک گفت: بازنشر قرآن بایسنغری، انتشار سرمشق یک دوره هنری است؛ همان چیزی که غربی‌ها از آن به عنوان «پارادایم» یاد می‌کنند. این نمونه‌های عالی و شگفت‌انگیز باید برای حفظ ریشه‌های هنر اسلامی به اهالی هنر عرضه شوند.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۹۵ در

کتابخانه و موزه ملی ملک، مدرسه‌های ابتدایی را «باغ قصه‌ها» فرامی‌خواند

کتابخانه و موزه ملی ملک، مدرسه‌های ابتدایی را «باغ قصه‌ها» فرامی‌خواند چهارمین مرحله از برنامه ویژه کارگاه و تور قصه‌گویی «باغ قصه‌ها» برای دانش‌آموزان مطقع ابتدایی، از هفته پایانی آبان 1395 خورشیدی برگزار می‌شود. این برنامه جذاب تا پایان سال ادامه خواهد یافت.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۱۸ آبان ۱۳۹۵ در اخبار موسسه برنامه‌های آموزشی بازدید‌های خاص

نسخه شگفت‌انگیز و اسرارآمیز قرآن بایسنغری پس از 70 سال در کتابخانه و موزه ملی ملک به نمایش درمی‌آید

نسخه شگفت‌انگیز و اسرارآمیز قرآن بایسنغری پس از 70 سال در کتابخانه و موزه ملی ملک به نمایش درمی‌آید نسخه شگفت‌انگیز قرآن پرآوازه تاریخ ایران، نام‌بُردار به قرآن بایسنغری، پس از هفتاد سال در قالب نمایشگاهی باشکوه، هم‌زمان با روز کتاب، کتاب‌خوانی و کتاب‌دار، در کتابخانه و موزه ملی ملک به نمایش درمی‌آید.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۱۶ آبان ۱۳۹۵ در اخبار موسسه مراسم و آیین‌ها بازدید‌های خاص

نسخه بازنشر شگفت‌انگیزترین نسخه خطی قرآن کریم در تاریخ ایران رونمایی می‌شود

نسخه بازنشر شگفت‌انگیزترین نسخه خطی قرآن کریم در تاریخ ایران رونمایی می‌شود نسخه بازنشر شگفت‌انگیزترین نسخه خطی قرآن کریم در تاریخ ایران، به کوشش موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی با همکاری کتابخانه و موزه ملی ملک، در دهه سوم سوم آبان 1395 خورشیدی در نخستین موزه وقفی- خصوصی ایران رونمایی می‌شود.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۱۵ آبان ۱۳۹۵ در اخبار موسسه مراسم و آیین‌ها

«فرهنگ واژگان موزه‌شناسی»؛ راهی نو به دنیای موزه‌ها

«فرهنگ واژگان موزه‌شناسی»؛ راهی نو به دنیای موزه‌ها کتابخانه و موزه ملی ملک با همکاری انتشارات آستان قدس رضوی (به‌نشر)، کتاب «فرهنگ واژگان موزه‌شناسی» نوشته فرانسوا مِرِس و آندره دواله، را به عنوان یک منبع مهم مرجع در زمینه واژه‌نامه‌های موزه‌ای و نیز نخستین فرهنگ واژگان تخصصی موزه و موزه‌شناسی در ایران منتشر کرد.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۱۲ آبان ۱۳۹۵ در اخبار موسسه

قافله‌سالار کاروان وقف و نکویی

قافله‌سالار کاروان وقف و نکویی ایران از گذشته‌های دور تا امروز، مال‌داران و ثروتمندانی فراوان به خود دیده است که همه نیک نمی‌اندیشیده‌اند. نیز نیک‌اندیشانی بسیار داشته است که مال به فراوانی نداشته‌اند. از میان آنان، ستارگانی درخشیده‌اند که هر دو دارایی، «مال» و «نیک‌اندیشی» را، با هم یکجا آورده‌اند. حاج حسین آقا ملک، بنیان‌گذار و واقف کتابخانه و موزه ملی ملک، همچنین اهداکننده و واقف چند میلیون متر مربع زمین در خراسان و تهران برای بهره‌گیری مردم و نیز بسیاری کارهای عام‌المنفعه دیگر، راه و رسم دل‌کندن و زیستن به نیکوکاری، دارایی و توانایی برای یاری به دیگران را به ما آموخت. او زمین وقف و هبه کرد، باغ‌های شخصی خویش را برای بهره‌گیری مردم اهدا کرد، به تجدید بنای شیرخوارگاه کمک رساند، شهریه و مستمری سالانه به مستمندان آبرومند و کارمندان از کارافتاده کهن‌سال اختصاص داد، کفالت نوباوگان را برعهده گرفت، دبستان و دبیرستان، بیمارستان، مسجد و حمام ساخت و قنات و چاه وقف کرد تا مردمان سرزمین‌اش از ثروتی که پدر برایش به یادگار گذارده بود، بهره بگیرند. ششم آبان 1395 خورشیدی، روایت هفتاد و نهمین سال وقف دردانه حاج حسین آقا ملک است، کتابخانه و موزه ملی ملک؛ نخستین موزه وقفی- خصوصی ایران و یکی از شش کتابخانه بزرگ کشور در حوزه نسخه‌های خطی! گنجینه‌ای که در آن روزگار، فخر بازار بین‌الحرمین تهران بود و امروز از پسِ هشت دهه روزگار پرحادثه، نگین انگشتری محوطه تاریخی باغ ملی تهران است. این مجموعه، دو بخش کتابخانه و موزه را با گنجینه‌ای از نفایس فرهنگی ایران از جمله نسخه‌های خطی، سکه‌ها، تمبرها، قالی‌ها و تابلوهای نقاشی تاریخی به همراه برترین آثار خوش‌نویسی و نگارگری تاریخ ایران در خود جای داده است.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۰۴ آبان ۱۳۹۵ در اخبار موسسه مراسم و آیین‌ها

اهدای دیوان اشعار امیری فیروزکوهی به خط خود شاعر، به کتابخانه و موزه ملی ملک

اهدای دیوان اشعار امیری فیروزکوهی به خط خود شاعر، به کتابخانه و موزه ملی ملک «امروز که برای اهدای دیوان پدرم مرحوم استاد امیری فیروزکوهی ... به کتابخانه ملی ملک آمدم روز نوزدهم مهر ماه یعنی همان روزی است که روح پاک ایشان به عالم علوی پرواز کرده است و این تاریخ نه با قرار قبلی که به تصادف اتفاق افتاده است آنرا به فال نیک می‌گیرم و این وقف را مقبول می‌دانم. بعلاوه که بدیدار موزه و کتابخانه که از معظمات تشکیلات کتابخانه‌ای در وطن عزیز است نائل و مفتخر شدم به روان واقف حاج حسین آقا درود فراوان می‌فرستم که چنین مجموعه گرانسنگی را فراهم آورد ...».

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۰۲ آبان ۱۳۹۵ در اخبار موسسه بازدید‌های خاص