رویکردهای حمایتی برای شتاببخشیدن به روند پیشرفت کتابخانه و موزه ملی ملک انجام میپذیرد
مدیران بلندپایه آستان قدس رضوی در زمینههای علمی و فرهنگی و موقوفاتی در بازدید از کتابخانه و موزه ملی ملک، از کوششهای آستان رضوی در نگرش پیشرفتمدارانه و حمایتی برای رشد و پیشرفت بزرگترین موقوفه فرهنگی ایران سخن راندند.
در دیدار مدیران بلندپایه آستان قدس رضوی از بزرگترین موقوفه فرهنگی بیان شد
رویکردهای حمایتی برای شتاببخشیدن به روند پیشرفت کتابخانه و موزه ملی ملک انجام میپذیرد
مدیران بلندپایه آستان قدس رضوی در زمینههای علمی و فرهنگی و موقوفاتی در بازدید از کتابخانه و موزه ملی ملک، از کوششهای آستان رضوی در نگرش پیشرفتمدارانه و حمایتی برای رشد و پیشرفت بزرگترین موقوفه فرهنگی ایران سخن راندند.
به گزارش روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، در این بازدید که به میزبانی دکتر غلامرضا خواجهسروی مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک انجام گرفت، حجتالاسلام محمدحسن مهدوی مهر رییس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی، دکتر مالک رحمتی رییس بنیاد بهرهوری موقوفات آستان قدس رضوی، حجتالاسلام سیدجلال حسینی رییس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و محمدعلی خلیلزاده مدیر مرکز علم و فناوری آستان قدس رضوی با دیدار تالارهای موزهای و کتابخانهای، همچنین گنجینه نگهداری آثار تاریخی و نسخههای خطی و کتابها، به تماشای دستاوردهای کوشش حاج حسین آقا ملک بنیانگذار و واقف کتابخانه و موزه ملی ملک و نگرشهای پیشرفتمدارانه آستان قدس رضوی در ارتقای این موقوفه نشستند.
دکتر غلامرضا خواجهسروی مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک در این دیدار که به جلسهای کاری همراه شد، با اشاره به پیشینه و جایگاه کتابخانه و موزه ملی ملک در منظومه فرهنگی و تمدنی ایران و اسلام یادآور شد: «این گنجینه در گسترهای فراتر از سرزمین و مرزهای ایران شناختهشده است و بسیاری از اندیشمندان و دانشمندان همچنین متولیان فرهنگ در سراسر جهان، شناختی درست و گسترده از کتابخانه و موزه ملی ملک دارند».
وی با اشاره به کوششهای حاج حسین آقا ملک در پایهگذاری، گسترش و وقف این گنجینه در زمینه فرهنگ و تمدن اسلام و ایران افزود: «روند حرکتی این موقوفه در منظومه فرهنگی آستان قدس رضوی همواره به پیشرفت میل داشته و در برنامهریزی اینگونه طراحی شده است که پیشانی فرهنگی آستان قدس رضوی در تهران و ایران باشد، از اینرو اهمیت بسیار دارد که در برنامهریزیهای بلندمدت و تامین منابع مالی و اعتباری، توجهی ویژه به این موقوفه شود».
حجتالاسلام محمدحسن مهدوی مهر رییس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی نیز در این دیدار و جلسه گفت: «فرهنگ اهمیتی بسیار در شناخت هویت یک سرزمین دارد. کتابخانه و موزه ملی ملک در زمینه دارا بودن گنجینهای بودن از آثار هویتی و تاریخی اسلام و ایران، جایگاهی ویژه در ایران و جهان دارد و آستان قدس رضوی با نگرشی ویژه بدان مینگرد؛ از همینرو است که صیانت از این گنجینه و معرفی خوب و شایسته آن به دیگران بسیار باید مورد توجه باشد».
وی با اشاره به اهمین فرهنگ در نگرشهای نوین مدیریتی یادآور شد: «یکی از مسالههای مهم امروز ما در زمینه فرهنگ و تمدن آن است که سرمایهها و گنجینههای فرهنگی و تمدنی اسلام و ایران را خوب نگاه و پاس میداریم اما در زمینه معرفی و شناساندن آن هنوز بسیار کارهایی ناکرده داریم و در این مسیر برای شناساندن سرمایهها و گنجینههای فرهنگ و تمدنیمان برای فرزندان این سرزمین همچنین مردم دنیا باید بیشتر بکوشیم».
به گفته رییس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی،برای معرفی و شناساندن گنجینههای غنی فرهنگی و تمدنی اسلام و ایران به ویژه کتابخانه و موزه ملی ملک باید یک سند راهبردی داشته باشیم و در صورت وجود آن را اجرایی کنیم».
حجتالاسلام محمدحسن مهدوی مهر یادآور شد: «جلوگیری از رسیدن خدشه به چنین سرمایههای فرهنگی و تمدنی اهمیت بسیار در مدیریت آنها دارد».
وی گفت: «نیازهای زیرساختی و جاری کتابخانه و موزه ملی ملک همچون دهههای گذشته باید بسیار مورد توجه باشد و آستان قدس رضوی نیز در این زمینههای عنایت ویژه به این موقوفه بهیادگارمانده از کوشش حاج حسین آقا ملک دارد».
این دیدار که با تماشای گنجینه آثار تاریخی و موزهای و منابع کتابخانهای و نسخههای خطی همراه بود، دکتر مالک رحمتی رییس بنیاد بهرهوری موقوفات آستان قدس رضوی درباره رویکردهای حمایتی و موقوفاتی آستان قدس رضوی نسبت به کتابخانه و موزه ملی ملک سخن راند.
وی افزود: «رویکرد آستان قدس رضوی به کتابخانه و موزه ملی ملک حمایتی و پشتیبانی در زمینههای گوناگون است و برآنایم نیازهای اولویتدار فوری و نیازهای جاری و همیشگی این موقوفه بزرگ را به شیوههای گوناگون برپایه مقررات و منابع موجود تامین کنیم تا روند حرکتی این موقوفه و گنجینه درخشان آستان قدس رضوی همچون دهههای گذشته متوقف نشود و پیوسته و روبهجلو باشد».