همکاری کتابخانه و موزه ملی ملک و مرکز مطالعات تخصصی و کتابخانه و دارالمخطوطات حرم حضرت ابوالفضل (ع) گسترش مییابد
همکاریهای فرهنگی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک و بخش فرهنگی آستان مقدس حضرت عباس علیهالسلام در عراق در زمینههای تخصصی کتابخانهای، موزهای و مرمت و حفاظت اشیای تاریخی گسترش مییابد.
در بازدید نمایندگان بخش فرهنگی آستان مقدس حضرت عباس (ع) از بزرگترین موقوفه فرهنگی ایران اعلام شد
همکاری کتابخانه و موزه ملی ملک و مرکز مطالعات تخصصی و کتابخانه و دارالمخطوطات حرم حضرت ابوالفضل (ع) گسترش مییابد
همکاریهای فرهنگی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک و بخش فرهنگی آستان مقدس حضرت عباس علیهالسلام در عراق در زمینههای تخصصی کتابخانهای، موزهای و مرمت و حفاظت اشیای تاریخی گسترش مییابد.
به گزارش روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، وقفشده بر آستان قدس رضوی، در دیدار چهار عضو مرکز مطالعات تخصصی و کتابخانه و دارالمخطوطات، از مجموعههای فرهنگی و پژوهشی زیر پوشش آستان مقدس حضرت عباس علیهالسلام در کشور عراق از کتابخانه و موزه ملی ملک که روز دوشنبه 9 اسفند 1400 خورشیدی انجام گرفت، نمایندگان هر دو نهاد توافق کردند زمینههای گسترش همکاریهای فرهنگی با رویکرد تخصصی در زمینههای کتابخانهای، موزهای و مرمت و حفاظت اشیای تاریخی را فراهم آورند.
گروه مهمانان ویژه کتابخانه و موزه ملی ملک از عراق به سرپرستی شیخ محمود عبدالرضا علی الصافی رییس مرکز مطالعات تخصصی حضرت ابوالفضل (ع)، محمدباقر زبیدی مسوول بخش اسناد تاریخی و مترجم گروه، سیدحسین موسوی مسوول بخش مطالعات تاریخی و مصطفی طارق مسوول بخش مطالعات ادبیات، پس از دیدار بخشهای گوناگون اداره اطلاعات فرهنگی و حفاظت فنی (کارگاههای مرمت، مستندنگاری و صحافی، آزمایشگاه و آتلیه عکاسی) و تالار علوم ایرانی اسلامی، در نشستی مشترک با مدیران و کاشناسان موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک حضور یافتند.
نوشاد رکنی رییس اداره اطلاعات فرهنگی و حفاظت فنی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک با اشاره به نمایشگاه «میراث مشترک تمدنی ایران و عراق» که سال 1393 خورشیدی کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار شد، از آمادگی این موقوفه برای پیوستگی و گسترش اینگونه همکاریها سخن راند. از اینرو مقرر شد آن نمایشگاه و دیگر نمایشگاهها از مجموعه کتابخانه و موزه ملی ملک، همچنین دیگر نهادهای فرهنگی که موضوعهای مشترک و مورد علاقه دو ملت در آن قابل طرح باشد، در شهرها و دانشگاههای گوناگون عراق به ویژه در محدوده بینالحرمین در شهر کربلا و حرم حضرت امیرالمومنین علیهالسلام در شهر نجف اشرف برگزار شود. برگزاری وبینارهای تخصصی میان دو مرکز نیز از موضوعهایی بود که بر آن توافق شد.
توافق برای ارایه و دریافت تصویر نسخههای خطی، اسناد و دیگر منابع پژوهشی از زمینههای مشترک همکاری خواهد بود که دو سازمان میتوانند به عنوان همکار و نماینده نهاد دیگر، زمینههای برپایی ارتباط پژوهشگران و دسترسی آنها را به منابع مورد نیاز فراهم آورند.
گروه میهمانها به دگرگونیهای فرهنگی و علمی اشاره کردند که در آستان مقدس حضرت عباس علیهالسلام روی داده است و بیان داشتند که در آن آستان کارهایی بزرگ در زمینههای آموزشی، پژوهشی، علمی، نسخهشناسی، گردآوری اسناد و پایگاه اطلاعاتی مورد نیاز برای پژوهشگران، همچنین مرمت و مستندنگاری آثار انجام دادهاند.
چاپ و نشر نیز از دیگر بسترهای همکاری تخصصی بود که هر دو سو بر انجام آن تاکید داشتند.
مدیران و نمایندگان موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک در این نشست با اشاره به برخورداری این موقوفه از یکی از استانداردترین و بهترین مراکز مرمت و مستندنگاری در ایران، یادآور شدند بستر همکاری میان این دو مجموعه پژوهشی، آموزشی و کتابخانهای و موزهای فراهم است. همچنین از آنجا که کتابخانه و موزه ملی ملک در زمینه ایجاد و بهرهمندی از پایگاههای اطلاعاتی به دستاوردهایی نوین دست یافته است و چشمانداز آینده نزدیک این موسسه، بهرهبرداری از رویکردهای هستیشناسانه در طراحی و ارایه بانکهای اطلاعاتی برای آثار کتابخانهای و موزهای این گنجینه است، برای انتقال تجربهها و دانش روزآمد خود به دیگر نهادهای پژوهشی ایرانی و غیر ایرانی آمادگی دارد.
نمایندگان بخش فرهنگی آستان مقدس حضرت عباس علیهالسلام، برای دومین بار از موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک دیدار میکردند. نخستین دیدار در اردیبهشت 1397 خورشیدی انجام گرفته بود.