مهمترین عامل آلودگی موزهها، قرارگیری در مرکز شهر و خیابانهای پررفتوآمد است
عواملی همچون قرار گرفتن موزه در مرکز شهر و در نزدیکی خیابانهای پررفتوآمد، بیشترین عامل آلودگی این موزهها به شمار میآید.
یک کارشناس کارشناس و پژوهشگر حفاظت و مرمت آثار تاریخی- فرهنگی در نشستی تخصصی در کتابخانه و موزه ملی ملک بیان کرد
مهمترین عامل آلودگی موزهها، قرارگیری در مرکز شهر و خیابانهای پررفتوآمد است
عواملی همچون قرار گرفتن موزه در مرکز شهر و در نزدیکی خیابانهای پررفتوآمد، بیشترین عامل آلودگی این موزهها به شمار میآید.
به گزارش روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، دکتر منیژه هادیان، کارشناس و پژوهشگر حفاظت و مرمت آثار تاریخی- فرهنگی در نشست تخصصی «عوامل داخلی و خارجی موثر بر کیفیت هوا در موزه» که در کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: نوسانات دما، رطوبت، ذرات معلق و گازهای آلاینده که از مصرف سوختهای فسیلی و از عواملی سرچشمه میگیرند، عواملیاند که فرایند زوال آثار موزهای را شدت میبخشند. از اینرو مطالعه و بررسی راههای رویارویی با این عوامل، بخشی مهم از مطالعات حفاظتی موزه را دربرمیگیرد.
وی تاکید کرد: اگرچه در سالهای اخیر مطالعاتی فراوان درباره اندازگیری و پایش غلظت آلایندهها و همچنین شناسایی منشا آنها در برخی موزهها و بناهای تاریخی در جهان صورت گرفته است، هنوز دانش لازم و کافی در زمینههای گوناگون کیفیت هوا همچون روشهای ارزیابی و اثرات سینرژیک آلایندهها روی آثار، همچنین روشهای کنترل و پیشگیری از آنها به دست نیامده است. افزون بر این موزههایی زیاد به ویژه در کشورهای رو به توسعه وجود دارد که هنوز نسبت به موضوع کیفیت هوا بیاطلاعاند یا دستکم آگاهی کم دارند.
این کارشناس مرمت آثار تاریخی، با اشاره به مطالعاتی که در موزههای گوناگون ایران، آلمان و هند انجام شده است، خاطرنشان کرد: کیفیت هوای موزه شامل دما، رطوبت، گرد و غبار و ذرات معلق و انواع آلایندههای محیطی در بخشهای مختلف هریک از این موزهها در فصلهای گوناگون سال با چندین روش علمی و دستگاهی اندازهگیری و بررسی شد.
وی افزود: دستاوردهای این پژوهش نشان میدهد عواملی همچون قرار گرفتن موزه در مرکز شهر و در نزدیکی خیابانهای پررفتوآمد، بیشترین عامل آلودگی این موزهها به شمار میآید.