کتابخانه و موزه ملی ملک پنج مجموعه کتاب به مراکز نیازمند کتاب اهدا کرد

کتابخانه و موزه ملی ملک پنج مجموعه کتاب به مراکز نیازمند کتاب اهدا کرد موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، مجموعه‌ای از کتاب‌های مازاد اهدایی را در مسیر اجرای مرحله دوم طرح «مهر علوی، دانش رضوی» به پنج مرکز کم‌برخوردار و نیازمند کتاب در کشور اهدا کرد.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۱۹ آبان ۱۴۰۰ در اخبار موسسه مراسم و آیین‌ها برنامه‌های آموزشی

پاییز ملک

پاییز ملک یگانه یادگار فرهنگی حاج حسین آقا ملک در محوطه تاریخی باغ ملی تهران، اکنون میزبان نارنجی‌های چنارهای کهن‌سال پایتخت شده ... روی برگ‌ها که گام برمی‌داری، خش‌خش صدایشان در چشم‌انداز ساختمانی زیبا و گنجینه‌ای از فرهنگ و تاریخ که در آن نهفته، پاییز را پرمعناتر می‌کند ... کتابخانه و موزه ملی این روزها میزبان پاییز و برگ‌های رنگ‌به‌رنگ چنارهای کهن‌سال پایتخت شده.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۱۷ آبان ۱۴۰۰ در اخبار موسسه بازدید‌های خاص

کتابخانه و موزه ملی ملک، گنجی برآمده از تاریخ (نمایش فیلم)

کتابخانه و موزه ملی ملک، گنجی برآمده از تاریخ (نمایش فیلم) کتابخانه و موزه ملی ملک، گنجی برآمده از تاریخ و فرهنگ این سرزمین به شمار می‌آید که به کوشش فرهنگ‌دوستی بزرگ بر مردمان ایران و جهان تقدیم شده است. حاج حسین آقا ملک، از تبار خاندان ملک‌التجار در دوران قاجار، همه دارایی خانوادگی را در مسیری جای داد که رنگی از فرهنگ بر بستر تاریخ داشت. او که راهی دگرگونه در پیش گرفته بود، همان‌گونه که در وقف‌نامه کتابخانه و موزه ملی ملک یادآور شده است، برآن بود راه سعادت ملت ایران را در «ترقی معارف» (پیشرفت فرهنگ) بجوید و از این‌رو بود که کتابخانه‌ای و موزه‌ای پایه گذاشت که امروز مایه فخر ایران و ایرانی است.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۱۶ آبان ۱۴۰۰ در اخبار موسسه برنامه‌های آموزشی بازدید‌های خاص

تابلوی نقاشی قهوه‌خانه‌ای ضامن آهو چگونه آفریده شد (نمایش فیلم)

تابلوی نقاشی قهوه‌خانه‌ای ضامن آهو چگونه آفریده شد (نمایش فیلم) نقاشی قهوه‌خانه‌ای، سبکی دوست‌داشتنی و جذاب در نقاشی در تاریخ معاصر ایران به شمار می‌آید. تماشای هنر هنرمندان نقاشی پشت شیشه، آدمی را به دنیای جذاب ذهن خیال‌انگیز هنرمندی می‌برد که می‌کوشیده است میان هنر و مفاهیم پیوسته به آن با توده مردم پیوندی دلنشین پدیدار کند.

ادامه مطلب

هشتاد و چهارمین سال‌روز وقف کتابخانه و موزه ملی ملک

هشتاد و چهارمین سال‌روز وقف کتابخانه و موزه ملی ملک ایران از گذشته‌های دور تا امروز، مال‌داران و ثروتمندانی فراوان به خود دیده است که همه نیک نمی‌اندیشیده‌اند. نیز نیک‌اندیشانی بسیار داشته است که مال به فراوانی نداشته‌اند. از میان آنان، ستارگانی درخشیده‌اند که هر دو دارایی، «مال» و «نیک‌اندیشی» را با هم یکجا آورده‌اند.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۰۷ آبان ۱۴۰۰ در

«نشست معرفی نسخه‌های خطی» با همکاری کتابخانه و موزه ملی ملک و بنیاد سعدی

«نشست معرفی نسخه‌های خطی» با همکاری کتابخانه و موزه ملی ملک و بنیاد سعدی کتابخانه و موزه ملی ملک «نشست معرفی نسخه‌های خطی» را از مجموعه برنامه‌های «گنج نظامی» یادواره نظامی گنجوی با همکاری بنیاد سعدی به شیوه مجازی برگزار می‌کند.

ادامه مطلب

برنامه «گنج نظامی» یادواره نظامی گنجوی شاعر و داستان‌سرای پارسی‌گوی برگزار می‌شود

برنامه «گنج نظامی» یادواره نظامی گنجوی شاعر و داستان‌سرای پارسی‌گوی برگزار می‌شود کتابخانه و موزه ملی ملک برنامه «گنج نظامی» یادواره نظامی گنجوی شاعر و داستان‌سرای پارسی‌گوی سده ششم هجری را با همکاری بنیاد سعدی برگزار می‌کند.

ادامه مطلب

​رسول رحمت

​رسول رحمت کتاب رسول رحمت، کتاب‌نامه و فهرستی جامع از مجموعه آثار مکتوب موجود در گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک و یادگار واقف ارجمند، حاج حسین آقا ملک است. در مقدمه این کتاب می‌خوانیم «رسول اعظم حضرت محمد مصطفی صلی الله و علیه و آله و سلّم مُراد و مرجع جمله مسلمانان جهان است. خلق و خو، علم و حلم، رحمت و شفقت، و گفتار و کردار او اسوه‌ای کامل است برای انسان بودن، انسان شدن، انسان ماندن و رسیدن که مقام اشرفیت خلق بر قامت آدمی راست آید و زیبنده افتد ...

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۰۳ آبان ۱۴۰۰ در اخبار موسسه برنامه‌های آموزشی

قصیده بردیه؛ یادگاری شگفت‌انگیز در مدح پیامبر اسلام با کتابت نیریزی سلطانی

قصیده بردیه؛ یادگاری شگفت‌انگیز در مدح پیامبر اسلام با کتابت نیریزی سلطانی قصیده بردیه، قصیده‌ای ۱۱۶ بیتی و بی‌گمان یکی از شناخته‌شده‌ترین قصیده‌های عربی در مدح نبی مکرم اسلام صلی‌الله علیه و آله است و در میان مسلمان شهرتی جهانی دارد. بوصیری احتمالا اهل مصر و یا مغرب بوده که در حدود سال‌های ۶۰۸ تا ۶۹۶ هجری قمری می‌زیست. در روایت‌های اسلامی دلیل نام‌گذاری قصیده بردیه را چنین نوشته‌اند که گویا شاعر پیش از سرودن این اشعار بیمار و حتی فلج بوده و پس از سرودن این قصیده زیبا خواب می‌بیند حضرت محمد صلی‌الله علیه به خواب‌اش آمده و ردای خویش را به او عطا می‌کند و نیز دست مبارک خویش را بر پیکر بیمار شاعر می‌کشد و شاعر به هنگام صبح می‌بیند هیچ‌گونه بیماری ندارد. روایت‌هایی دیگر نیز در این‌باره نقل شده است.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۰۳ آبان ۱۴۰۰ در اخبار موسسه برنامه‌های آموزشی