​انتشارات کتابخانه و موزه ملی ملک، نمایشگاه تاز‌ه‌های نشر در محوطه تاریخی باغ ملی تهران برپا کرد

​انتشارات کتابخانه و موزه ملی ملک، نمایشگاه تاز‌ه‌های نشر در محوطه تاریخی باغ ملی تهران برپا کرد کتابخانه و موزه ملی ملک، نمایشگاهی از تازه‌های نشر انتشارات این موقوفه آستان قدس رضوی در فضای محوطه تاریخی باغ ملی تهران برپا کرد.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ در اخبار موسسه برنامه‌های آموزشی بازدید‌های خاص

کوچک اما زیبا و دل‌ربا

کوچک اما زیبا و دل‌ربا قلمدان‌های تاریخی ناگفته‌های بسیار در دل دارند؛ از کاتبان و خوش‌نویسانی که قلم‌های هنرآفرین‌شان را در پستوی جان این قلمدان‌ها می‌گذاشتند، همچنین از نقاشان و نگارگرانی که با هنرشان، نقش‌هایی رنگ‌به‌رنگ بر تن آن‌ها می‌نگاشتند. بخشی از این ناگفته‌ها و روایت‌ها را می‌توان از تن پرنقش و نگار قلمدان‌های لاکی کتابخانه و موزه ملی ملک دریافت. این بیشتر این آثار کوچک اما گیرا و پرکشش تاریخی، در پرتوی شیوه نیکو و پسندیده وقف و اهدا در این گنجینه تاریخی گردآمده‌اند.

ادامه مطلب

نگاهی به نسخه‌های «شرح دیوان علی بن ابیطالب علیه‌السلام»

نگاهی به نسخه‌های «شرح دیوان علی بن ابیطالب علیه‌السلام» از نسخه ارزشمند و تاریخی «شرح دیوان علی بن ابیطالب علیه‌السلام» اثر میرکمال‌الدین حسین منطقی میبدی، سه نسخه در گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک نگه‌داری می‌شود. قدیم‌ترین آن‌ها در این میان، نسخه شماره 486 به قلم شهاب‌الدین بن محمد بن حسین بن ابی‌بکر بیضاوی است که در سال 893 هجری قمری به رشته تحریر درآمده است. دیگر نسخه‌های خطی از این مجموعه در گنجینه ملک، با شماره‌های 762 و 5735 به ثبت رسیده‌اند.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۰۶ مرداد ۱۴۰۰ در اخبار موسسه مراسم و آیین‌ها برنامه‌های آموزشی

ماندگاری واقعه تاریخی غدیر خم، وام‌دار کوشش‌های بزرگان فرهنگ‌دوست و عالمان دینی

ماندگاری واقعه تاریخی غدیر خم، وام‌دار کوشش‌های بزرگان فرهنگ‌دوست و عالمان دینی ماندگاری و جاودانگی واقعه غدیر خم در تاریخ نشان‌دهنده اهمیت و جایگاه والای این رخداد تاریخی و مذهبی در تاریخ اسلام و‌ ایران است. این ماندگاری وام‌دار کوشش‌های بزرگان فرهنگ‌دوست همچون حاج حسین آقا ملک و عالمان دینی مانند علامه امینی و علامه طباطبایی بوده است.

ادامه مطلب

آیین گرامی‌داشت عید سعید غدیر و مراسم یادبود سال‌روز درگذشت حاج حسین آقا ملک

آیین گرامی‌داشت عید سعید غدیر و مراسم یادبود سال‌روز درگذشت حاج حسین آقا ملک آیین گرامی‌داشت عید سعید غدیر به همراه مراسم یادبود سال‌روز درگذشت حاج حسین آقا ملک بنیان‌گذار و واقف کتابخانه و موزه ملی ملک در خانه تاریخی ملک در بازار بین‌الحرمین تهران برپا می‌شود.

ادامه مطلب

مردی از تبار جاودانان

مردی از تبار جاودانان ایران از گذشته‌های دور تا امروز، مال‌داران و ثروتمندانی فراوان به خود دیده است که همه نیک نمی‌اندیشیده‌اند. نیز نیک‌اندیشانی بسیار داشته است که مال به فراوانی نداشته‌اند. از میان آنان، ستارگانی درخشیده‌اند که هر دو دارایی، «مال» و «نیک‌اندیشی» را با هم یکجا آورده‌اند. حاج حسین آقا ملک، بنیان‌گذار و واقف کتابخانه و موزه ملی ملک، همچنین اهداکننده و واقف چند میلیون متر مربع زمین در خراسان برای بهره‌گیری مردم و نیز بسیاری کارهای عام‌المنفعه دیگر، راه و رسم دل‌کندن و زیستن به نیکوکاری، دارایی و توانایی برای یاری به دیگران را به ما آموخت. او زمین وقف و هبه کرد، باغ‌های شخصی خویش را برای بهره‌گیری مردم اهدا کرد، به تجدید بنای شیرخوارگاه کمک رساند، شهریه و مستمری سالانه به مستمندان آبرومند و کارمندان از کارافتاده کهن‌سال اختصاص داد، کفالت نوباوگان را برعهده گرفت، دبستان و دبیرستان، بیمارستان، مسجد و حمام ساخت و قنات و چاه وقف کرد تا مردمان سرزمین‌اش از ثروتی که پدر برایش به یادگار گذارده بود، بهره بگیرند. روایت امروز، داستان دهش‌ها و نیکویی‌های فرهنگی یک «انسان عادی» است که هر چه داشت برای مردمان سرزمین‌اش بخشید.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۰۴ مرداد ۱۴۰۰ در اخبار موسسه مراسم و آیین‌ها

کتابخانه و موزه ملی ملک طرح «مهر علوی، دانش رضوی» را برای اهدای کتاب به مناطق کم‌برخوردار اجرا می‌کند

کتابخانه و موزه ملی ملک طرح «مهر علوی، دانش رضوی» را برای اهدای کتاب به مناطق کم‌برخوردار اجرا می‌کند کتابخانه و موزه ملی ملک، طرح «مهر علوی، دانش رضوی» را برای شناسایی، ارتباط فرهنگی و اهدای کتاب‌ و منابع اطلاعاتی به کتابخانه‌ها و نهادهای فرهنگی در مناطق کم‌برخوردارتر کشور، هم‌زمان با دهه امامت و ولایت برگزار می‌کند.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۰۳ مرداد ۱۴۰۰ در اخبار موسسه مراسم و آیین‌ها برنامه‌های آموزشی

​نسخه «نثر اللئالی»؛ گزیده جملات قصار حضرت امام علی علیه‌السلام به روایت شیخ طبرسی

​نسخه «نثر اللئالی»؛ گزیده جملات قصار حضرت امام علی علیه‌السلام به روایت شیخ طبرسی نثر اللئالی، دومین رساله کوتاه و مختصر است که به جمع‌آوری روایات منقول از حضرت امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام اختصاص یافته است. این رساله به ترتیب حروف الفبا و از طریق اول جملات تنظیم شده است. رساله نثراللئالی که اساس آن به زبان عربی است، دارای ۲۵۸ جمله قصار است که در ۲۹ باب جمع‌آوری شده‌اند و ترجمه‌هایی گوناگون بر آن نگاشته شده است. پژوهشگران در انتساب این اثر نظرهایی گوناگون بیان داشته‌اند، اما اغلب بر نگارش آن توسط یکی از دو دانشمند بزرگ جهان اسلام، یعنی «فضل بن حسن بن فضل طبرسی» و یا «علی بن فضل‌اللّه بن علی راوندی» اشتراک نظر دارند.

ادامه مطلب