شهردار تهران از خانه تاریخی ملک در بازار بین‌الحرمین دیدار کرد

شهردار تهران از خانه تاریخی ملک در بازار بین‌الحرمین دیدار کرد دکتر پیروز حناچی شهردار تهران با حضور در خانه تاریخی ملک از بخش‌های تاریخی دوران قاجار و پهلوی، بخش‌های خدمت‌رسانی و کارگاه بازپیرایی شمالی خانه بازدید کرد. این دیدار هم‌زمان با بهره‌برداری از بخش‌های تازه خدمات‌رسانی و گردشگری این عمارت تاریخی انجام گرفت.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۲۴ آبان ۱۳۹۹ در اخبار موسسه بازدید‌های خاص

کتابخانه و موزه ملی ملک خدمات غیر حضوری پژوهشی به پژوهشگران ارایه می‌دهد

کتابخانه و موزه ملی ملک خدمات غیر حضوری پژوهشی به پژوهشگران ارایه می‌دهد کتابخانه و موزه ملی ملک، با هدف روشن نگاه‌داشتن چراغ پژوهش و تولید آثار فرهنگی در وضعیت کنونی توقف خدمات نهادهای فرهنگی به دلیل پیشگیری از گسترش ویروس کرونا، خدمات خود را به پژوهشگران حوزه کتاب به ویژه نسخه‌های خطی، به گونه غیر حضوری ارایه می‌دهد.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۱۴ آبان ۱۳۹۹ در اخبار موسسه بازدید‌های خاص ویژه‌ها

آیین گرامی‌داشت میلاد پیامبر اکرم (ص) در خانه تاریخی ملک برگزار شد

آیین گرامی‌داشت میلاد پیامبر اکرم (ص) در خانه تاریخی ملک برگزار شد همزمان با برگزاری آیین وقف‌نامه‌ای میلاد پیامبراکرم (ص) برپایه وقف‌نامه حاج حسین آقا ملک و آیین بزرگ‌داشت میلاد امام جعفر صادق (ع) در کتابخانه و موزه ملی ملک با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، پایگاه بسیج خانه تاریخی ملک و به همراه چایخانه این بنای تاریخی در بازار بین‌الحرمین تهران گشایش یافت.

ادامه مطلب

​شاهکار خوش‌نویسی بانوی قاجاری در منقبت حضرت رسول (ص) و ائمه اطهار (علیهم‌السلام)

​شاهکار خوش‌نویسی بانوی قاجاری در منقبت حضرت رسول (ص) و ائمه اطهار (علیهم‌السلام) اگر سلسله صفوی را سرآغاز تاریخ معاصر ایران در نظر بگیریم، حضور زنان در عرصه‌های اجتماعی در این دوران را به عنوان صفحات اولیه این سرفصل می‌توانیم بپذیریم که بهترین نمونه آن حضور زنان در جنگ چالدران در دوران شاه اسماعیل یکم صفوی است.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۱۲ آبان ۱۳۹۹ در اخبار موسسه برنامه‌های آموزشی بازدید‌های خاص

​گنجینه خطی ملک؛ دریچه‌ای به سخنان گهربار امام صادق (ع)

​گنجینه خطی ملک؛ دریچه‌ای به سخنان گهربار امام صادق (ع) مجموعه نسخه‌ها و رساله‌های خطی کتابخانه و موزه ملی ملک با محوریت امام جعفر صادق (ع)، گزیده‌ای از حدیث‌ها و سخنان این امام همام را پیش روی پژوهشگران می‌گذارد.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۱۲ آبان ۱۳۹۹ در اخبار موسسه برنامه‌های آموزشی بازدید‌های خاص

آیین وقف‌نامه‌ای میلاد پیامبر اکرم (ص) در خانه تاریخی ملک برگزار می‌شود

آیین وقف‌نامه‌ای میلاد پیامبر اکرم (ص) در خانه تاریخی ملک برگزار می‌شود کتابخانه و موزه ملی ملک آیین وقف‌نامه‌ای میلاد باسعادت پیامبر اکرم (ص) را با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی و حضور حداقلی مهمانان با فاصله‌گذاری اجتماعی، در خانه تاریخی ملک در تهران برگزار می‌کند.

ادامه مطلب

توقف خدمات کتابخانه و موزه ملی ملک از ۱۲مهر ۱۳۹۹ تا آگاهی بعدی

توقف خدمات کتابخانه و موزه ملی ملک از ۱۲مهر ۱۳۹۹ تا آگاهی بعدی خدمات کتابخانه و موزه ملی ملک به پژوهشگران و گردشگران،با توجه به اعلام ستاد ملی رویارویی با کرونا درباره تعطیلی فعالیت‌ برخی مراکز در استان تهران همچون کتابخانه‌ها و موزه‌ها از تاریخ ۱۲مهر ۱۳۹۹ خورشیدی تا آگاهی بعدی متوقف خواهد شد.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۱۲ مهر ۱۳۹۹ در اخبار موسسه ویژه‌ها

دفتر یکم کتاب «روزگار ملک» (هشتاد خاطره و روایت از حاج حسین آقا ملک) منتشر شد

دفتر یکم کتاب «روزگار ملک» (هشتاد خاطره و روایت از حاج حسین آقا ملک) منتشر شد کتاب «روزگار ملک» (هشتاد خاطره و روایت از حاج حسین آقا ملک «دفتر یکم») به کوشش و نگارش مهدی یساولی روزنامه‌نگار و پژوهشگر تاریخ با مقدمه سیدعبدالله انوار منتشر شد.

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۰۶ مهر ۱۳۹۹ در اخبار موسسه مراسم و آیین‌ها

هفته دفاع مقدس در آینه گنجینه آثار کتابخانه و موزه ملی ملک

هفته دفاع مقدس در آینه گنجینه آثار کتابخانه و موزه ملی ملک دوران هشت ساله دفاع مقدس، برهه‌ای حماسه‌آفرین در تاریخ این مرز و بوم به شمار می‌آید؛ دورانی که گرچه سه دهه از آن گذشته، اما وقایع تلخ و شیرینی برای ملت ایران برجای نهاده است. اهل تاریخ و فرهنگ کشور از همان سال‌های نخستین آغاز جنگ تحمیلی ایران و عراق کوشیدند حماسه‌های مستند این دوران و دلاوری‌های شهیدان، جانبازان، آزادگان و رزمندگان را برای همیشه ماندگار کنند. چاپ تمبر یادبود برای ثبت آن حماسه‌ها از کوشش‌هایی بود که انجام گرفت. مجموعه‌ای از تمبرهای یادبود این دوران که در گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک نگهداری می‌شود، بیانگر گوشه‌هایی از آن رویداد مهم در تاریخ چند دهه اخیر ایران‌اند.

ادامه مطلب

​رباعیات خیام به زبان لهستانی

​رباعیات خیام به زبان لهستانی در میان نامداران فرهنگ کلاسیک ایران، خیام چهره­ای بحث‌برانگیز است. گروهی بر سر آن هستند تا رباعیاتش را دون شخصیتی که برای وی در ذهن دارند قرار دهند و دامن او را از تهمت شاعری پاک کنند، آن هم شاعری که به باور آنان دهری مذهب است. این تمایل تا جایی پیش رفته که این گروه به وجود دو شخصیت قایل شدند: خیام و خیامی ...

ادامه مطلب

منتشر شده در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ در اخبار موسسه برنامه‌های آموزشی